Co snídá sommelierka Míša Fousková?

12. března 2018
Foto: Honza Zima
Jaká snídaňová jídla si zamilovala manažerka z Bokovky Míša Fousková a kam na ně chodí? To se dozvíte v dalším dílu našeho seriálu.

Je nějaké jídlo, které tě po ránu obzvlášť potěší?
No... Většinou to není něco, co si sama připravím, ale i tak si celkem ráda dělám pečenou granolu nebo vajíčka. Nejvíc mě ale za poslední dobu potěšily snídaně v Myšákovi; jejich vejce Benedikt asi dlouho nic nepředčí.

„Jednoduchá“ otázka – sladká, nebo slaná?
Doma určitě sladká. Snažím se nejíst mléčné produkty, takže se od toho moje snídaně hodně odvíjejí. Často nakoupím sezonní ovoce, ořechy a všechno smíchám dohromady. Když ale jdu ven, baví mě hlavně to, co je skvěle připravené. To se pak ve výběru dvakrát neomezuju. Začnu slaným a končím sladkým.

Když nestihneš snídani v klidu doma, kam si na ni ráda zajdeš?
Do Café Savoy, tam si dávám jejich francouzský toust. A jednou za čas se ráda stavím v Esce na brunch a vždycky jsem mile překvapená.

Samozřejmě zkouším i nová místa, naposledy Home Kitchen v Kozí nebo Café Letka. A když dostanu chuť na vajíčka někde jinde, zaberu si stůl v kavárně Místo.

Pracuješ v Bokovce, takže tahle otázka se vyloženě nabízí. Dopřáváš si k víkendové snídani sklenku dobrého vína?
Jednou za čas určitě, sklenka sektu nebo šampaňského s porcí vajíček mě moc baví. Ráno není člověk připravený na komplikované chutě, ale „bubliny“ opravdu příjemně osvěží.

Nedávno jsem byla v Myšákovi, kde k jedné z nových snídaní doporučují sekt z vinařství Proqin. A očividně to funguje, protože jsem na stolech viděla hned několik nalitých skleniček.

Pokud bys mohla posnídat s někým, koho obdivuješ, kdo by to byl?
Popravdě, nejvíc bych teď chtěla pozvat přátele, se kterými se v poslední době moc nevídám. V klidu si doma udělat brunch a užít si pohodový den.

Když se ale bavíme o snídaních, tak bych ráda pozvala Báru Karpíškovou. Díky jejím cenným radám a parádní snídaňové kuchařce jsem pochopila, že i já zvládnu po ránu věnovat pár minut přípravám chutné a nápadité snídaně. Takže Baru… kdy si vyrazíme?

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.