Matěj Ruppert: Od dětských hřišť po hospody

24. září 2020
Jaké tipy pro vás má zpěvák skupiny Monkey Business?

1. Hřiště a oblíbená zákoutí

Od té doby, co mám děti, mám docela přehled o pražských hřištích. Tahle jsou moje nejoblíbenější – na některá z nich jsem chodil už jako malý kluk s rodiči.

Hřiště u Kampa Parku

Jedno z nejkrásnějších hřišť najdete hned u Karlova mostu, u restaurace Kampa Park – tu mám mimochodem taky moc rád, nabízejí tady vynikající čerstvé ryby. Chodil jsem sem už jako dítě. Navíc jste v úplném centru Starého Města – za zády máte Pražský hrad a před sebou Karlův most. 

Hřiště u Kinského zahrad

U nás na Smíchově máme hned několik opravdu příjemných hřišť. Obzvlášť rád chodím na to u zahrady Kinských. Je to klidná oáza uprostřed Prahy, kousek od hlavních turistických tras, ale zároveň stranou, uprostřed zeleně. Celá zahrada je ostatně krásné místo, navíc propojené s Petřínem. Když si tam uděláte procházku, narazíte ještě na další hřiště a můžete se i svézt lanovkou.

Pod Barrandovskými terasami

S dětstvím mám spojené i místečko pod Barrandovskými terasami, kde je starý bazén, ve kterém se ale můj táta jako kluk ještě koupal. Později jsme spolu v okolí hledali trilobity, a dokonce jsme jich i pár našli. Je to takové vzpomínkové místo, vždycky se mi tu vybaví dětské časy. Když jsem povyrostl, vodil jsem tam děvčata na procházky.

Gastronomický příměstský tábor

Přemýšlíte, čím své ratolesti zabavit o prázdninách? Na pár dní bychom pro ně program měli! Naši kuchaři, pekaři a cukráři přichystali pětidenní příměstský tábor, který děti provede světem gastronomie a řemesel a dá jim ochutnat kvalitu surovin. Na konci týdne si společně užijete večeři, kterou uvaří vaši malí šéfkuchaři a šéfkuchařky.

Přihlášky zde.

Nuselské schody

I sem jsem si vodil děvčata na rande. Schody hezky propojují Vinohrady a Nusle a najdete podél nich odpočívadla s lavičkami.

Vyhlídka z Pražského hradu na Hradčanském náměstí

Maximálně profláknuté místo, ale myslím, že by tam měl zajít každý. Chodil jsem sem s rodiči a teď jsem si uvědomil, že jsem tam své děti už dlouho nevzal, takže to musím brzy napravit!

Pozorovatelna letadel u letiště

Vlastně nevím, jestli tohle místo vůbec ještě existuje, ale s tátou jsme tam chodívali pozorovat starty letadel. Určitě stojí za prozkoumání!

2. Hospody

Jsem kovaný pivař, takže mám pár oblíbených hospod, kde čepují skvělé pivo a kam se rád vracím.

U Zlatého tygra

Nelze opustit Prahu, aniž navštívíte nejzásadnější pivnici ve městě. Plzeň tu mají výtečnou!

Lokály

Pokud jde o kvalitu piva, Tygrovi v posledních letech krutě šlapou na paty Lokály. V Praze jich je šest a žádným z nich neuděláte chybu. Nejčastěji chodím do Dlouhééé, protože je příhodně v centru. Příjemné je to i v Bílé kuželce, ale úplně nejraději mám Lokál Nad Stromovkou.

U Buldoka a U Rarášků

Jsem dlouholetý štamgast ve smíchovské hospodě U Buldoka. Pokud máte rádi zahrádky, doporučuju pivnici U Rárášků kousek od Národní, kde můžete sedět i dlouho do noci.

Brasileiro U Zelené žáby

Dá se říct, že je to moje nejoblíbenější restaurace – skvělé maso perfektní kvality, a navíc super servis. Do Žáby jsem začal chodit hned po otevření, a tak pro ni mám zvláštní slabost, ale občas zajdu i do Brasileira Slovanský dům.

View post on Instagram
 

Restaurace Emanuela Ridiho

Kousek Itálie zažijete v restauracích Manu Risto & Lounge a Manu Praga mého dobrého kamaráda Emanuela Ridiho. Dělá to poctivě, a proto tam jíme strašně rádi. Dobrou Itálii ovšem najdete taky v Pizze Nuova.

3. Stará dobrá klasika

Kromě luxusních restaurací mám moc rád i obyčejná místa, kde se vždycky dobře najím, a ještě mají jedinečný genius loci.

U Šumavy

Miluju hospodu U Šumavy. Stojí na tom místě snad sto padesát let, nedávno prošla rekonstrukcí a vaří tady skvěle. Často sem zajdu na oběd.

Café Louvre

Prvorepubliková kavárna se vším všudy a s nezaměnitelnou atmosférou. Podávají výborné polední menu za příznivé ceny, mají výbornou kávu i dezerty. Navíc je to v úplném centru.

Národní muzeum

Rozhodně stojí za návštěvu, i když je věčně v rekonstrukci. Ale obrovskou kostru velryby tu mají pořád. Zvířata jsou při návštěvě Prahy vůbec zásadní – bez velryby v muzeu a pivu U Tygra by to nebyl ten pravý výlet!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.