Mecheche 2023 - párty pro ty, kteří jsou v Ambiente dlouho

8. června 2023
Foto: Kateřina Antoš
Na konci května uspořádalo Ambiente oslavu Klubu X neboli Mecheche. Na akci byli pozváni všichni zaměstnanci, kteří nastoupili v roce 2012 a dřív. Možná vás překvapí, že takových se našlo víc než 140. Přinášíme reportáž ze zákulisí!

Rozhodně bylo co slavit a na co vzpomínat. Všichni pozvaní se totiž poprvé sešli na jednom místě. A právě z toho měli členové Klubu X největší radost. Především jsme ale touto akcí chtěli poděkovat všem, kteří s námi budují značku Ambiente už tolik let.

A není jich málo! Více než 140 lidí pracuje v podnicích Ambiente déle než 10 let. Jen pro představu – to je asi 14 % z celkového počtu zaměstnanců. Na 30 z nich pracovalo v prvních Ambi provozech už v 90. letech!

Slavnostní Mecheche se konalo v pivnici Obecního domu. Pozvané hosty jsme rozdělili do tří skupin podle toho, jak dlouho v Ambiente pracují. Na večírku se tak mohly setkat party Devadesátky, Milénium a Bažanti. Všichni příchozí se mohli na nástěnce u vstupu podívat, do které sekce patří a kam se mohou usadit. Tady se také se všemi přivítali zakladatel Ambiente Tomáš Karpíšek a naše HR manažerky Tereza Kučerová a Bára Čápková.

Červený koberec a zlato za věrnost

Samozřejmě nechyběl červený koberec a fotostěna, kde se mohli zájemci vyfotit, ani welcome drink. Ten pro nás připravil skvělý Ondra Štökl a jmenoval se Mr. Bitter Gritz. Měl děsivě zelenou barvu, ale byl výborný!

Večerem provázel herec Petr Čtvrtníček, který hned v úvodu zavzpomínal s Tomášem Karpíškem na doby, kdy musel Tomáš prodat byt i auto, aby mohl rozjet svou první restauraci v Mánesově ulici. V průběhu večera byli všichni oceněni odznáčkem z pravého zlata. Skupinám Devadesátek a Mileniálů je rozdávali číšníci u stolů, nováčci si pak pro odznáčky chodili jednotlivě na pódium – za hlasitého potlesku všech přítomných.

Kachna a plzeň

A pohoštění? Na menu se vyjímala kachna se zelím, vepřový bok s bramborovým knedlíkem a květová špička s bramborem. Všechny dobroty se zapíjely zelenou a slivovicí od Kalendů a samozřejmě pivem! To čepovala naše mistryně výčepní Lucka Janečková, která se celý večer nezastavila.

Následovalo vystoupení kapely Buzerant, DJ a pak přesun do vedlejšího baru Tretter‘s. Komu to nestačilo, pokračoval na after party do Pultu.

Děkujeme všem, kteří se na organizování večera podíleli – a hlavně všem, kteří jsou s námi v Ambiente tak dlouhou dobu!

A co na akci říkají stálice Ambiente?

„Moc děkuji za parádní večírek. Výborný nápad, dostat všechny pod jednu střechu! Bylo to skvělé. A bylo by to ještě lepší, kdyby hrál jiný DJ – třeba DJ Schafff je třída a každoročně roztančí plnou Kozí ulici před Lokálem U Caipla :-) Ještě jednou děkuju, užil jsem si to na výbornou!“

Petr Opálka, generální manažer Lokálu U Caipla

„Mecheche bylo skvělé. Milé setkání, skvělá atmosféra, nemám co vytknout a těším se na příště. Možná DJ kdyby to uměl víc rozjet. Děkuju za pozvání, moc jsem si to užila.“

Markéta Drábová, účetní Lokálu Nad Stromovkou

„Bylo parádní vidět pohromadě tolik tváří, které potkávám už tolik let. Děkuju moc za krásný večer, za zlato a za to, že jsem se do téhle party mohla přidat. Kapela byl úlet :-) Ještě jednou děkuju!“

Míša Fousková, sommelierka z Bokovky

„Krásná příležitost potkat se se všemi najednou, což je jedinečné. Za mě to byl moc pěkný zážitek! Hezky zorganizované, občerstvení bylo vynikající, všechno na jedničku. Dress code dodal večeru výjimečnou atmosféru.“

Svatava Dvořáčková, brand manažerka

„Bylo to super, bylo vidět, že jste si s přípravou dali práci a že jste nad tím pečlivě přemýšleli. Odnáším si pocit, který bych nazval Česká soda.“

Radek Chaloupka, generální manažer Našeho masa

„Bylo fajn vidět se s takovou spoustou skvělých lidí na jednom místě! Začátek, kdy jsme se všichni potkávali, je fakt nezapomenutelný!“

Filip Trčka, ombudsman hostů

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.