Myšáka provoněla cukrářská výroba

27. června 2019
Foto: Honza Zima
Přímo ve Vodičkově ulici kousek od Václavského náměstí v Praze vznikají pod vedením Lukáše Pohla tradiční české zákusky a sladké pečivo. Doplňuje je výběrová káva připravovaná profesionálními baristy.

Lukáš Pohl

V cukrářské dílně se pracuje s máslem, smetanou, vejci od prověřených dodavatelů a se sezonním ovocem od místních farmářů. „Vracíme se tak do časů, kdy mezi cukráři vládla poctivost, úcta k lidské práci a k hostovi. Právě takové byly hodnoty Františka Myšáka, které nás inspirují,“ vysvětluje šéfcukrář Lukáš Pohl.

Připravuje tradiční české dezerty, jako je větrník či laskonka, ale dodává jim pestrost a respektuje originální receptury i cukrářské principy „Pražská koule sice není kulatá, ale postup i technika zůstávají stejné,“ dodává.

Jeho kolega, Mallorčan Xavier Carchenilla do Myšáka přinesl zkušenosti s pečením laminovaného pečiva – croissantů a pain au chocolat. Specialitou podniku jsou croissanty plněné pribináčkem, slaným arašídovým krémem nebo jablečnou přesnídávkou.

Cukrárna provozovaná ve dvou patrech je samoobslužná – hosté si vybírají a platí rovnou u pultu, ke stolu jim jídlo i nápoje přinášejí servírky a číšníci. Specifikem podniku je platební automat. „Obsluha se díky němu nemusí dotýkat peněz, a provoz je tak hygieničtější,“ vysvětluje generální manažer Tomáš Hánek.

Myšák je otevřený ve všední dny od 7:30, o víkendu od 9 hodin, zavírá denně v 19 hodin. Vedle zákusků a pečiva jsou v nabídce i sladké snídaně a sezonní sladká jídla – ovocné knedlíky nebo třeba buchtičky se šodó.

Samozřejmostí je zabalení zákusků a pečiva s sebou. Můžete si je tak odnést domů, nebo nechat doručit přes Liftago taxi, ať už k sobě, nebo někomu dalšímu jako překvapení. V aplikaci zvolte možnost „doručení balíčku“ a řidič vyzvedne vaši předem vybranou a zaplacenou objednávku v Myšákovi a doveze ji, kam si řeknete.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.