Noma je zpět

15. února 2018
Foto: archiv NOMA
Celý rok všichni netrpělivě čekají, jaká ve finále bude. Změna lokality i odlišný přístup k menu, to všechno právě dnes otestují první hosté nové Nomy.

Tak jsme se přece jen dočkali – Noma dnes poprvé otevře dveře šťastlivcům, kteří si zvládli zajistit místo u prostřeného stolu. Už před spuštěním provozu se vědělo, k jakým zásadním změnám dojde. A nemyslíme tím jen přesun do svérázné hippie čtvrti Christiania.

View post on Instagram
 

René Redzepi teď hodlá dávat ještě větší důraz na sezonní suroviny. Menu chce sestavovat podle tří základních období – od brzkého léta bude dominovat zelenina, na podzim převezme vládu „les“, a tedy logicky i zvěřina, zatímco zima je ideální čas na důkladnou ochutnávku mořských plodů.

Místa u stolů byla podle očekávání hned pryč – všechny židle se udaly během 24 hodin od spuštění rezervací na první měsíce a čekací listina s dalšími zájemci by vydala na menší knihu. Jsou jich totiž tisíce.

I tak si dnešní menu, které připravil tým Reného Redzepiho, vychutnají i další dva hosté, a to díky speciální kampani na stránkách Omaze. Za symbolickou částku 10 dolarů byly k mání takzvané „vstupy“, ze kterých se náhodně vylosoval výherce průzkumnické výpravy do Kodaně. Tím se nakonec stal Kai K. z Kalifornie a jeho doprovod.

Kromě menu s těmi nejlepšími plody moře je pro výherce přichystán exkluzivní program – zítra je čeká nejen ranní káva s personálem Nomy, ale také prohlídka fermentační laboratoře i testovací kuchyně.

A co nás ještě těší? Všechny peníze vybrané prostřednictvím kampaně půjdou na podporu neziskové organizace MAD.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.