Pečené jehněčí kolínko

30. března 2018
Foto: Jan Červenka
Zastavte se na trhu pro zeleninu a v Kantýně pro maso, ale i další suroviny. Mají jehněčí z farmy Vavřinec a kreativní šéfkuchař Ambiente Honza Všetečka vám poradí, jak na něj.

1.
Předehřejte troubu na 160 °C. Jehněčí vložte do pekáče, přiklopte ho a 3 hodiny pomalu pečte. Brambory omyjte, podle potřeby oloupejte, pokrájejte a protřeste s olejem, pepřem, solí a lístky rozmarýnu.

2.
Mrkev očistěte. Brambory, mrkev a celou palici česneku přidejte k jehněčímu. Nechte odklopené, zvyšte teplotu na 180 °C a pečte, až brambory změknou a zezlátnou.

3.
Do hrnce s vroucí osolenou vodou vhoďte kapustičky a 2–3 minuty je povařte (dle velikosti). Pak je sceďte a zchlaďte ledovou vodou. V pánvi rozpusťte plátek másla a prohřejte na něm kapustičky.

4.
Z pekáče vyjměte upečený česnek, vymáčkněte stroužky a promíchejte je s jogurtem. Přidejte nasekanou pažitku a podle chuti osolte a opepřete.

5.
Suroviny na zálivku prošlehejte a promíchejte s baby špenátem a nakládanou cibulkou.

6.
Asi centimetrový plátek másla rozehřejte s omáčkou demi-glace a nalijte na upečené maso.

7.
Každému z hostů dejte na talíř maso, brambory, mrkev a kapustičky. Přelijte demi-glace. Salát a ochucený jogurt si každý může nabrat podle chuti.

Nakupte si maso domů!

Otevřeno máme každý den, i během svátků.
Kantýna, Politických vězňů 15, Praha 1

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.