Facebook

Postupně si sedněte na každou židli u vás v restauraci!

389
20. června 2019 Autor: Filip Trčka Ilustrátor: Patrik Antczak

Filip Trčka, ambasador hostů Ambiente, vám ukáže jiný pohled na váš podnik. Přesně to je čas od času potřeba!

Před časem jsem v Café Savoy obědval u stolu číslo 5. Pro nezasvěcené – je to první stůl vlevo od vchodu, blíže k baru. Nic extra útulného, sám bych si ho asi nevybral, ale bylo plno, a tak jsem za tohle místo byl vlastně rád. A nakonec to byla velmi inspirující návštěva. Od té doby po hostesce občas požaduju „nejhorší“ stůl v restauraci. Proč to dělám?

Vzpomněl jsem si při té příležitosti na slova lektorky newyorského Culinary Institutu: „Postupně si sedněte na každou židli u vás v restauraci, dejte si tam personálku, kávu nebo tam absolvujte třeba pohovor s uchazečem. Střídejte místa – uvidíte a uslyšíte neuvěřitelné věci.“

Od té doby jsem to začal dělat a musím jí dát za pravdu. A teď, po čase, se k tomu vracím. Zpravidla mi totiž nabídnou stůl u okna, někde v rohu nebo s pěkným výhledem. Jenže já chci mít i pohled z jiné perspektivy a zážitek od stolů, které ve vašich restauracích patří k těm méně oblíbeným.

Silně foukající klimatizace, zákoutí, která jste do té doby neviděli, odraz slunce od parapetu, který je s milimetrovou přesností nasměrován přesně na vaši židli, nebo záhadně zřetelný rozhovor hostů sedících na druhé straně místnosti. To jsou jen střípky z mých posledních návštěv. A tak i já dnes říkám: „Postupně si sedněte na každou židli u vás v restauraci!“ 

Kuchař aby se v tom vyznal

Načíst další článek...