Facebook

Sekaná 39. týden

V dnešní Sekané jsme si posvítili na nejotravnější část návštěvy restaurace, odmítnuté michelinské komisaře i na Nášup v režii Brasileira. Pusťte se do toho!

Nejotravnější část pobytu v restauraci

„Čekání na účet je alespoň pro mě právě to nejotravnější. Nedobrovolně strávený čas v podniku, který jsem se už dávno rozhodl opustit. Neúprosně ubíhající čas do další schůzky. Vězení, ze kterého není legální cesty ven. A co navíc? Zbytečná chyba, která ovlivní můj celkový dojem,“ píše ve svém nejnovějším sloupku Filip Trčka. Jak z toho ven?

Noma to nestihne

Otevření restaurace Noma 2.0 s vlastní městskou zahradou plánoval René Redzepi na konec tohoto roku. Rekonstrukce se ale protáhla, a tak se zahájení provozu musí odsunout na rok 2018. Údajně to bude hned v lednu, ale znáte to…

Děkujeme, ale už nám je nedávejte

Francouzský šéfkuchař Sébastien Bras se vzdal svých michelinských hvězd. Jeho restaurace Le Suquet à Laguiole si tři hvězdy drží už od roku 1999. Prý to vytváří neúměrný tlak na celý tým a hosté chodí na večeře s přehnaným očekáváním. „Chceme v tom, co děláme, pokračovat s vervou a elánem a nabízet jídlo a služby, na kterých to bude znát,“ prohlásil Bras.

V jednom ohni

Rádi bychom do Brasileira Slovanský dům a U Radnice dostali  „živý“ oheň. Co dokáže, si kolegové z obou brazilských restaurací vyzkoušeli minulý týden na statku Souticích, kde pod širým nebem proběhl Nášup V jednom ohni. Dvanáctichodové menu odvařili bez elektřiny, zato za pomocí různých jihoamerických technik a právě ohně. Hosté odjížděli nadšení.

Rezervace stolů přes Airbnb

Airbnb se zaměřilo na restaurace. Kromě sekce zážitků má teď v plánu nabízet i rezervace stolů. Za 13 milionů dolarů si koupilo rezervační aplikaci Resy. „Když lidem pomůžeme najít dobrý podnik v okolí, posuneme tím Airbnb z čistě ubytovací platformy na průvodce celou dovolenou,“ řekl CEO Brian Chesky.

Poštovní holubi jako vrchol menu

Načíst další článek...