Budete potřebovat:
- 600 g hladké mouky
- 160 g moučkového cukru
- 80 g mletých lískových oříšků
- 80 g mletých vlašských ořechů
- 400 g másla
- 2 žloutky
- moučkový cukr s vanilkou
1.
Mouku smícháme s prosátým cukrem, vmícháme oba druhy ořechů, povolené máslo a žloutky. Vypracujeme těsto a necháme ho odležet do druhého dne.
2
Předehřejeme troubu na 170 °C a plechy vyložíme pečicím papírem. Z těsta tvarujeme rohlíčky a pečeme je do světle zlaté barvy.
3.
Na suchý čistý plech nasypeme moučkový cukr s vanilkou a ještě teplé rohlíčky do něj opatrně sesuneme z pečicího papíru. Zlehka je ze všech stran obalíme v cukru. Hotovo!
Tip: Moučkový cukr s vanilkou
Do vzduchotěsné dózy vsypeme cukr, a buď do ní vložíme celý vanilkový lusk, nebo jej podélně rozkrojíme a do cukru přidáme vyškrabaná semínka. Nádobu uzavřeme – a za pár dní máme krásně voňavý domácí vanilkový cukr.
Vanilkové rohlíčky a další cukroví si můžete objednat i domů a to přímo v restauracích Pastacaffé ve Vězeňské a Vodičkově ulici.