Facebook

Vanilkové rohlíčky z Pastacaffé

170
10. prosince 2015 Autor: Šárka Hamanová Foto: Julie Najbrtová

Šéfkuchař Pastacaffé Jirka Bergman peče vanilkové rohlíčky podle receptu své maminky. Jsou ihned křehké a na jazyku se jen rozplývají!

Budete potřebovat:

  • 600 g hladké mouky
  • 160 g moučkového cukru
  • 80 g mletých lískových oříšků
  • 80 g mletých vlašských ořechů
  • 400 g másla
  • 2 žloutky
  • moučkový cukr s vanilkou

1.

Mouku smícháme s prosátým cukrem, vmícháme oba druhy ořechů, povolené máslo a žloutky. Vypracujeme těsto a necháme ho odležet do druhého dne.

2

Předehřejeme troubu na 170 °C a plechy vyložíme pečicím papírem. Z těsta tvarujeme rohlíčky a pečeme je do světle zlaté barvy.

3.

Na suchý čistý plech nasypeme moučkový cukr s vanilkou a ještě teplé rohlíčky do něj opatrně sesuneme z pečicího papíru. Zlehka je ze všech stran obalíme v cukru. Hotovo!

Tip: Moučkový cukr s vanilkou

Do vzduchotěsné dózy vsypeme cukr, a buď do ní vložíme celý vanilkový lusk, nebo jej podélně rozkrojíme a do cukru přidáme vyškrabaná semínka. Nádobu uzavřeme – a za pár dní máme krásně voňavý domácí vanilkový cukr.

Vanilkové rohlíčky a další cukroví si můžete objednat i domů a to přímo v restauracích Pastacaffé ve Vězeňské a Vodičkově ulici.

 

Kristina Netíková: „Zástěra je šperk kuchařů.“

Načíst další článek...