Dva v jednom. Pop-upy a netradiční gastro spojení, o kterých byste měli vědět

27. března 2024
Foto: Archiv Ambiente
Bufet, Alma, Bju, Langoš Fryday, Dva kohouti, Matuška. Ti všichni a mnoho dalších gastronomických konceptů čas od času spojí síly a hostům nabídnou netradiční zážitek. Třeba v podobě pop-upu. Vybrali  jsme pro vás nejzajímavější akce z poslední doby.

Bufet 

Karlínský Bufet je různými pop-upy a akcemi proslulý. Hrdě říkají, že se kamarádí s konkurencí. Což v praxi znamená, že dokážou oslovit jiné podniky, zorganizovat společný pop-up a spolupracovat.

V minulosti se jim to už povedlo třeba s Gemüse Corner Kebab, Langoš Fryday či Fatfuck. S pivovarem Dva kohouti pořádají Oktoberfest, občas u nich dělá pizzu parta z Pizzy Nuovy. A rovnou si zapište další datum. Už 11. dubna přijede na dvorek Bufetu Būcheck Brno.

View post on Instagram
 

Super Garage

Od pohledu netradiční je spojení dvou pražských výrobců – palírny ginů Garage 22 a pekárny Supernova Bakehouse. Právě v prostorech holešovické pekárny pravidelně pořádají večírky plné drinků, jídla i hudby a vždycky to má parádní atmosféru. A menu? Podává se třeba oblíbený plněný croissant a k pití například Něco jako G&T, Espresso Martini anebo drinky s lanýžovým ginem.

View post on Instagram
 

Matuška a Dva kohouti

Kamarádský „souboj“ nedávno uspořádali Dva kohouti s Automatem Matuška. Soutěžilo se v tom, kdo vyčepuje víc litrů konkrétního piva. A tak se stalo, že obě místa byla daný večer k prasknutí narvána žíznivými a odhodlanými štamgasty.

View post on Instagram
 

Ze Mě projekt & Bjukitchen… 

Parta talentovaných kuchařů ze Ze Mě projektu nemá žádnou domovskou adresu, a tak ji potkáte především na speciálních akcích, svatbách nebo právě pop-upech. Nedávno spojili síly s Bjukitchen a společně hostům v bistru servírovali vegetariánskou degustační večeři.

Na menu byl například celer s černým česnekem, smažený žloutek s rakytníkem a kvašenou dýní, bramborák s křenem a jablkem – a samozřejmě vyhlášená zmrzlina z Bjukitchen, tentokrát s malinami, svízelem a koblížky. Zemité chody příhodně doplnilo nealkoholické párování. Spojení Ze Mě projektu a Bjukitchen mělo úspěch a pozitivní ohlasy, a tak můžeme doufat, že spolu zase něco vymyslí.

View post on Instagram
 

… a taky Alma

Už je vám asi jasné, že Ze Mě projekt hraje na současné pop-upové scéně prim. Důkazem je i další zajímavé spojení, tentokrát s restaurací Alma. Pop-up s názvem Rave se uskutečnil 23. března a přinesl něco, na co nejsme v našich končinách zvyklí. Dlouhou noc, během níž hosté ochutnali 30 chodů za zvuků temnějších odstínů techna, elektroniky, mix deepu, ale i dnb stage.

Maman + Sandwich rodeo

Co se stane, když se sendviče newyorského stylu spojí s moderní vietnamskou kuchyní? Jednodenní pop-up vršovického Maman bistra s letenským podnikem Sandwich rodeo pěkně při jednom nabídl to nejlepší z obou kuchyní. 

V hlavním rolích se představil ostřejší sendvič se smaženým kuřecím masem a taiwanské hranolky. A čím to hosté zapíjeli? Třeba jablečným yuzu fizzem, případně jeho nealkoholickou verzí.

View post on Instagram
 

Kro

Parta okolo Kro Kitchen už několikrát dokázala, že jí v žilách koluje pop-upová krev. V minulosti se například spojila s Thirem a společně přivítali zvědavé (a hladové) zájemce na karlínském kapřím pop-upu. Zase jiný byl pop-up se Slice Slice Baby či s brněnským podnikem 4pokoje. S čím asi přijdou příště?

View post on Instagram
 

Dva v jedné lahvi 

Spojení dvou tvůrců ovšem může mít i jinou podobu – třeba tekutou. To když se v jedné lahvi potkají produkty dvou pozoruhodných výrobců. Zkuste třeba koferment Play nono nono, ve kterém ochutnáte cider od Utopie macerovaný se slupkami hroznů z Dlúhých Greftů, anebo Play ú lalala – opět cidrárna Utopia, tentokrát však s výlisky hroznů od vinaře Milana Nestarce.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.