Facebook

Články od autora: Martina Píšová (139)

Sekaná 46. týden

Poslední Sekaná nabídne patentovaný výčep, ředitele fermentace a memoár Davida Changa

451

Sekaná 44. týden

Dokument o Anthonym Bourdainovi z dílny HBO a CNN, rozhovor s personalistkou Ambiente a jedno důležité hygienické pravidlo

340

Sekaná 42. týden

Spolumajitelé Ambiente, David Chang na Netflixu a nejnudnější oběd na světě

443

Sekaná 40. týden

Medaile pro Pavla Tvaroha, Zase spolu a velká kauza jménem Cheddar-Gate

290

Sekaná 38. týden

Poslední Emmy pro Anthonyho Bourdaina, vzpomínka na nejpůsobivější restauraci světa a roznášková služba přímo z mikrovlnky.

326

Sekaná 36. týden

Absint pro dobrou věc, zavřené podniky Ambiente a veganské kuře od KFC.

349

Sekaná 34. týden

20 let slávy Jamieho Olivera, tuna zmrzliny denně a 10 cenných rad, jak nevyhořet.

397

Sekaná 32. týden

Rozchod roku, (ne)ekologická brčka a rozhovor s Janem Hartwigem.

333

Sekaná 30. týden

Voda zdarma, kritika pro Gordona Ramsayho a ekologická výzva, která objela celý svět.

326

Sekaná – 28. týden

Sto restaurací Gordona Ramsaye, stížnosti hostů a jeden hodně naštvaný zmrzlinář

308

Sekaná – 26. týden

Nejlepší restaurace roku je ve Francii, Massimo Bottura natočil kurz Masterclass a Anthony Bourdain by oslavil 62. narozeniny

245

Sekaná – 22. týden

Pohádka o dvou kuchyních, 27 horkých rad přímo od kuchařů a lahev vína za 3 750 dolarů objednaná omylem

278

Sekaná 20. týden

Dominique Crenn bojuje s rakovinou, Fäviken zavírá a v Texasu najdete české koláče na každém rohu.

588

Sekaná – 16. týden

Úspěch českého baristy, otevírání vína bez vývrtky a facelift Brasileira

295

Sekaná 12. týden

Jídlo jako terapie, čočka místo kaviáru a čekání na chleba

336

Sekaná 10. týden

Oscarová afterparty, stížnosti hostů a 19 klíčových ingrediencí současného fine diningu

391

Sekaná 8. týden

Staronový Barista roku, novinky přímo od Karpíška a dvě michelinské hvězdy pro Nomu 2.0

476

Sekaná – 6. týden

Nejlepší burger v Praze, luxusní penzion Massima Bottury a odmítnuté michelinské hvězdy

603

Sekaná – 4. týden

Daniel Humm, Thomas Keller a Massimo Bottura – každý z nich má něco nového a my víme co.

384

Sekaná – 2. týden

3 miliony obsloužených hostů v Ambiente a 3 miliony dolarů za tuňáka v Tokiu. Nový rok začal výčtem rekordů a také dobrou zprávou pro životní prostředí.

355

Sekaná 51. týden

Do poslední Sekané tohoto roku jsme namíchali tunu čokolády, Dva kohouty a první vakcínu pro včely.

324

Sekaná 49. týden

10 podcastů na dlouhé zimní večery, 9 tipů na dárek pod stromeček a 1 nominace na Nobelovu cenu

335

Sekaná 45. týden

Kachny bez hlavy v Nomě, správné držení struhadla na sýr a kebab Davida Changa

409

Sekaná 43. týden

Rivalita mezi placem a kuchyní, bagel bez sýra a podvodní fine dining

437

Sekaná 41. týden

Konec největšího rybího trhu na světě, pátá série Chef‘s Table a 26 zajímavostí o lanýžích

334

Sekaná 39. týden

Michelin má nového šéfa, špičkové restaurace si lustrují každého hosta a konečně vysvětlíme, jak je to s oplachováním kuřete ve dřezu.

393

Sekaná 37. týden

Jak předejít požárům v restauraci, proč být kamarád s umývačem nádobí a kdo bude v příští sérii Chef’s Table.

430

Sekaná 33. týden

Odešla ikona francouzské kuchyně Joël Robuchon. Zanechal po sobě 32 michelinských hvězd.

371

Sekaná 31. týden

Nejdražší káva na světě vydražena, 73 metrů v Lokále Dlouhááá zvládnuto a dobré jídlo na Hradě odstartováno.

314

Sekaná 29. týden

Vzpomínky z dětství, velký test neplastových brček, problémy se zeleninou a nová restaurace Ambiente

583

Sekaná 25. týden

Massimo Bottura opět na vrcholu, vzpomínky na Anthonyho Bouirdaina a konec Ano, šéfe!

432

Sekaná 23. týden

Jedlé květy, konec plastových brček a historie kuchařské uniformy

547

Sekaná 21. týden

Uzenářský průvodce, milionová ztráta Gordona Ramsayho a královské food trucky

363

Sekaná 19. týden

Fine Dining Lovers se podívali do Prahy, Thomas Frebel z Nomy se stěhuje do Tokia a v Německu i ve Francii je prý Michelin přísnější než u nás.

418

Sekaná 17. týden

Jordi a továrna na čokoládu, psi v restauraci a rady pro začínající číšníky

646

Sekaná 15. týden

Gordon Ramsay neumí pad thai, Barista roku má vítěze a street food v Česku existuje.

751

Sekaná 13. týden

Praha zná verdikt michelinských komisařů, v Chef’s Table se zaměří na cukráře a zpracovávat maso od čumáčku po ocásek není jen tak.

431

Sekaná 11. týden

Michelini klepou na dveře, Scuk na to jde úplně jinak než dřív a kritici si posvítili na Nomu 2.0.

656

Sekaná 9. týden

Kauza s kuchařkou roku, oživení Čestru a jeden zajímavý recept.

571

Sekaná 7. týden

Chystá se kuchařská Wikipedie, David Chang reportuje z olympiády a londýnská restaurace průběžně mění ceny jako Uber.

384

Sekaná 3. týden

Nové podniky Reného Redzepiho, Massima Bottury, Dominique Crenn a 80 druhů kávy k tomu

374

Sekaná 1. týden

Jídlo a nostalgie, rok 2017 v Ambiente a další vrácená michelinská hvězda

554

Sekaná 49. týden

Nová restaurace Massima Bottury, tipy na vánoční dárky a kolaudace v Grils.

397

Sekaná 45. týden

11 technik vaření na ohni, tisíce dolarů za židle z Nomy a číšníci pod drobnohledem.

356

Kontrolujeme i parapety zespoda

Michal Svoboda o tom, jak v Lokálech bojujeme s provozní slepotou, jak se naučil místo v noci pracovat přes den a co všechno obnáší práce provozního manažera.

1230
FOTO

Relikvie z Kuželky

Všechno, co jste nejspíš nevěděli o dekoracích, které zdobí Lokál U Bílé kuželky.

441

Sekaná 41. týden

Jak vypadá kuchyň za 20 milionů dolarů, proč jsme jeli na výlet do Brazílie a kde je nejlepší bar na světě.

638

Sekaná 35. týden

Těžký rok pro víno, nový film Anthonyho Bourdaina a boj se zrušenými rezervacemi.

538

Kritika posouvá dál

Rozhovor s generálním manažerem Lokálu u Zavadilů Zbyňkem Skalickým o tom, jaké bylo Ambiente před dvaceti lety a jaké je teď.

950

Sekaná 39. týden

Odmítnutí michelinští komisaři, ohnivý Nášup na statku v Souticích a plány Airbnb na ovládnutí rezervací v restauracích.

487

Co všechno zažil Myšák?

Slavný podnik ve Vodičkově ulici znovu otevřel! Tahle cukrářská legenda měla dramatičtější osud, než si možná myslíte...

2835

Sekaná 37. týden

Ambiente otevřelo Myšáka a Noma uspořádala tajnou večeři na Manhattanu.

510

Sekaná 31. týden

Cibule na devět způsobů, učebnicové personálky a vlogy z Grils.

199

Na place soutěžíme

Po sedmi letech v Lokálu Dlouhá dostal manažer směny Radek Pelc pocit, že to chce nový, svěží pohled na věc. A tak si vyzkoušel stáž v Esce.

523

Kuře rašovické

Byli jsme se podívat na kuřecí farmě v Rašovicích, u hlavního dodavatele chystaného bistra Grils. Tady je reportáž.

2767

Oběd pro dalšího

V Lokále můžete udělat dobrý skutek – koupit oběd pro dalšího. V tomto projektu spojily síly restaurace Lokál s pěti organizacemi, které pomáhají lidem bez domova: Novým Prostorem, Programem Máří, Pragulicem, APLA a organizací Jako doma. O co jde?

1105

Sekaná 29. týden

Rozhovor s Tomášem Karpíškem, uzavření restaurace Story a další podnik Davida Changa.

137

Sekaná 27. týden

Továrna na čokoládu, gastoprůvodce KVIFF a nová appka od Reného Redzepiho.

215

Sekaná 23. týden

Jedna svatba, hodně smažáků a novinka od Massima Bottury. Zprávy z gastronomie za poslední týden.

206

Na kuchaře už nekřičím

Šéfkuchař Lokálu CZ Marek Janouch o tom, jaké bylo Ambi před dvaceti lety, proč už se v kuchyni nekřičí a koho shání k sobě do kuchyně.

557

Sekaná 25. týden

Francis Mallmann přestěhoval ohně do Evropy, máslo stojí dvakrát tolik a Družstvo chystá další vinný pop-up.

156

Sekaná 21. týden

Jak vypadá jídlo pro Boha, co vymýšlí Grant Achatz na Kickstarteru a který foodbloger byl na stáži v Esce?

276

Sekaná 19. týden

Návod, jak vybudovat profesionální kuchyni, tip na skvělý rozhovor s Danem Barberem a taky společná akce Entrée a Esky.

193

Sekaná 17. týden

Co nového v gastronomii za uplynulý týden? Redzepi sklízí samou chválu, Ikea otevře restauraci a špekáčky už se těší na čarodějnice.

278

Řezníkům se vrací prestiž

Řezníka Jirku Michala teď můžete potkat v nové Kantýně. V našem rozhovoru se dozvíte, jaké to je v Našem mase i jak ho Franta Kšána naučil prodávat.

880

Sekaná 14. týden

Známe nejlepší restauraci na světě, shrneme si rok Massima Bottury a oslavíme narozeniny naší oblíbené kavárny. Páteční sekaná je tady.

84

Povelikonoční sekaná

Kapitalismus zakořenil, Praha má cronuty a v Mexiku už se servíruje. Nejnovější zprávy z gastra jsou tady.

229

Sekaná 13. týden

Kantýna otevírá v sobotu, mistr světa v čepování piva se chystá na tour po českých hospodách a John Vanhara rozjíždí rozvoz pizzy. Tady jsou novinky za tento týden.

501

Sekaná 11. týden

Kdo je nový barista roku, která restaurace získala tisíc rezervací za 24 hodin a co dělá René Redzepi v Mexiku?

287

Kam v Praze na snídani

Vejce Benedikt, anglická klasika, veganské alternativy i domácí loupáky. Máme všechno! Tady je našich 9 tipů od Holešovic až po Smíchov.

27066

Kde se vzala Pražská šunka?

Taky u sebe pozorujete lehkou závislost na Pražské šunce, zvlášť v doprovodu křupavého chleba? Víme, kde tahle uzenářská lahůdka vznikla – a vy to teď budete vědět taky.

1170

10 dobrých knih o jídle

Hladovíte po pořádném čtení? Máme pro vás nášup! A ne, tentokrát to nejsou kuchařky... dobře, ne jenom kuchařky.

1320

Dva týdny v kajutě

„Hosté na číšníky nespěchají, večer si chtějí užít,“ říká Dominika Vavřincová z Lokálu o své zkušenosti ze Švédska. Co dalšího tam zažila?

215

Jak to vidí Charlie

Plzeňský Lokál Pod Divadlem měl zahraničního stážistu! Co si Charlie Andersson myslí o českých hospodách a proč si vybral zrovna Plzeň? 

142

Kuchař a řezník v jednom

Zrání, staření, mramorování, bourání… To všechno má na starost Vlasta Lacina, jeden ze zakladatelů Amasa. Jak se mu daří dodávat do restaurací kvalitní české maso a co všechno to obnáší, čtěte v našem rozhovoru.

968