Facebook

Články od autora: Martina Píšová (121)

Sekaná 10. týden

Oscarová afterparty, stížnosti hostů a 19 klíčových ingrediencí současného fine diningu

209

Sekaná 8. týden

Staronový Barista roku, novinky přímo od Karpíška a dvě michelinské hvězdy pro Nomu 2.0

285

Sekaná – 2. týden

3 miliony obsloužených hostů v Ambiente a 3 miliony dolarů za tuňáka v Tokiu. Nový rok začal výčtem rekordů a také dobrou zprávou pro životní prostředí.

237

Sekaná 51. týden

Do poslední Sekané tohoto roku jsme namíchali tunu čokolády, Dva kohouty a první vakcínu pro včely.

223

Sekaná 49. týden

10 podcastů na dlouhé zimní večery, 9 tipů na dárek pod stromeček a 1 nominace na Nobelovu cenu

192

Sekaná 41. týden

Konec největšího rybího trhu na světě, pátá série Chef‘s Table a 26 zajímavostí o lanýžích

252

Sekaná 39. týden

Michelin má nového šéfa, špičkové restaurace si lustrují každého hosta a konečně vysvětlíme, jak je to s oplachováním kuřete ve dřezu.

276

Sekaná 37. týden

Jak předejít požárům v restauraci, proč být kamarád s umývačem nádobí a kdo bude v příští sérii Chef’s Table.

222

Sekaná 33. týden

Odešla ikona francouzské kuchyně Joël Robuchon. Zanechal po sobě 32 michelinských hvězd.

256

Sekaná 31. týden

Nejdražší káva na světě vydražena, 73 metrů v Lokále Dlouhááá zvládnuto a dobré jídlo na Hradě odstartováno.

227

Sekaná 29. týden

Vzpomínky z dětství, velký test neplastových brček, problémy se zeleninou a nová restaurace Ambiente

422

Sekaná 19. týden

Fine Dining Lovers se podívali do Prahy, Thomas Frebel z Nomy se stěhuje do Tokia a v Německu i ve Francii je prý Michelin přísnější než u nás.

286

Sekaná 13. týden

Praha zná verdikt michelinských komisařů, v Chef’s Table se zaměří na cukráře a zpracovávat maso od čumáčku po ocásek není jen tak.

313

Sekaná 11. týden

Michelini klepou na dveře, Scuk na to jde úplně jinak než dřív a kritici si posvítili na Nomu 2.0.

468

Sekaná 7. týden

Chystá se kuchařská Wikipedie, David Chang reportuje z olympiády a londýnská restaurace průběžně mění ceny jako Uber.

252

Sekaná 3. týden

Nové podniky Reného Redzepiho, Massima Bottury, Dominique Crenn a 80 druhů kávy k tomu

271

Sekaná 45. týden

11 technik vaření na ohni, tisíce dolarů za židle z Nomy a číšníci pod drobnohledem.

296

Kontrolujeme i parapety zespoda

Michal Svoboda o tom, jak v Lokálech bojujeme s provozní slepotou, jak se naučil místo v noci pracovat přes den a co všechno obnáší práce provozního manažera.

826
FOTO

Relikvie z Kuželky

Všechno, co jste nejspíš nevěděli o dekoracích, které zdobí Lokál U Bílé kuželky.

278

Sekaná 41. týden

Jak vypadá kuchyň za 20 milionů dolarů, proč jsme jeli na výlet do Brazílie a kde je nejlepší bar na světě.

416

Sekaná 39. týden

Odmítnutí michelinští komisaři, ohnivý Nášup na statku v Souticích a plány Airbnb na ovládnutí rezervací v restauracích.

372

Kritika posouvá dál

Rozhovor s generálním manažerem Lokálu u Zavadilů Zbyňkem Skalickým o tom, jaké bylo Ambiente před dvaceti lety a jaké je teď.

663

Co všechno zažil Myšák?

Slavný podnik ve Vodičkově ulici znovu otevřel! Tahle cukrářská legenda měla dramatičtější osud, než si možná myslíte...

983

Na place soutěžíme

Po sedmi letech v Lokálu Dlouhá dostal manažer směny Radek Pelc pocit, že to chce nový, svěží pohled na věc. A tak si vyzkoušel stáž v Esce.

190

Kuře rašovické

Byli jsme se podívat na kuřecí farmě v Rašovicích, u hlavního dodavatele chystaného bistra Grils. Tady je reportáž.

683

Oběd pro dalšího

V Lokále můžete udělat dobrý skutek – koupit oběd pro dalšího. V tomto projektu spojily síly restaurace Lokál s pěti organizacemi, které pomáhají lidem bez domova: Novým Prostorem, Programem Máří, Pragulicem, APLA a organizací Jako doma. O co jde?

180

Sekaná 29. týden

Rozhovor s Tomášem Karpíškem, uzavření restaurace Story a další podnik Davida Changa.

58

Sekaná 25. týden

Francis Mallmann přestěhoval ohně do Evropy, máslo stojí dvakrát tolik a Družstvo chystá další vinný pop-up.

52

Na kuchaře už nekřičím

Šéfkuchař Lokálu CZ Marek Janouch o tom, jaké bylo Ambi před dvaceti lety, proč už se v kuchyni nekřičí a koho shání k sobě do kuchyně.

245

Sekaná 23. týden

Jedna svatba, hodně smažáků a novinka od Massima Bottury. Zprávy z gastronomie za poslední týden.

48

Sekaná 21. týden

Jak vypadá jídlo pro Boha, co vymýšlí Grant Achatz na Kickstarteru a který foodbloger byl na stáži v Esce?

50

Sekaná 19. týden

Návod, jak vybudovat profesionální kuchyni, tip na skvělý rozhovor s Danem Barberem a taky společná akce Entrée a Esky.

57

Sekaná 17. týden

Co nového v gastronomii za uplynulý týden? Redzepi sklízí samou chválu, Ikea otevře restauraci a špekáčky už se těší na čarodějnice.

56

Řezníkům se vrací prestiž

Řezníka Jirku Michala teď můžete potkat v nové Kantýně. V našem rozhovoru se dozvíte, jaké to je v Našem mase i jak ho Franta Kšána naučil prodávat.

153

Povelikonoční sekaná

Kapitalismus zakořenil, Praha má cronuty a v Mexiku už se servíruje. Nejnovější zprávy z gastra jsou tady.

57

Sekaná 14. týden

Známe nejlepší restauraci na světě, shrneme si rok Massima Bottury a oslavíme narozeniny naší oblíbené kavárny. Páteční sekaná je tady.

34

Sekaná 13. týden

Kantýna otevírá v sobotu, mistr světa v čepování piva se chystá na tour po českých hospodách a John Vanhara rozjíždí rozvoz pizzy. Tady jsou novinky za tento týden.

69

Sekaná 11. týden

Kdo je nový barista roku, která restaurace získala tisíc rezervací za 24 hodin a co dělá René Redzepi v Mexiku?

62

Kam v Praze na snídani

Vejce Benedikt, anglická klasika, veganské alternativy i domácí loupáky. Máme všechno! Tady je našich 9 tipů od Holešovic až po Smíchov.

7628

Kde se vzala Pražská šunka?

Taky u sebe pozorujete lehkou závislost na Pražské šunce, zvlášť v doprovodu křupavého chleba? Víme, kde tahle uzenářská lahůdka vznikla – a vy to teď budete vědět taky.

335

10 dobrých knih o jídle

Hladovíte po pořádném čtení? Máme pro vás nášup! A ne, tentokrát to nejsou kuchařky... dobře, ne jenom kuchařky.

397

Dva týdny v kajutě

„Hosté na číšníky nespěchají, večer si chtějí užít,“ říká Dominika Vavřincová z Lokálu o své zkušenosti ze Švédska. Co dalšího tam zažila?

59

Jak to vidí Charlie

Plzeňský Lokál Pod Divadlem měl zahraničního stážistu! Co si Charlie Andersson myslí o českých hospodách a proč si vybral zrovna Plzeň? 

47

Kuchař a řezník v jednom

Zrání, staření, mramorování, bourání… To všechno má na starost Vlasta Lacina, jeden ze zakladatelů Amasa. Jak se mu daří dodávat do restaurací kvalitní české maso a co všechno to obnáší, čtěte v našem rozhovoru.

314