10 zajímavostí o Lokálu

15. září 2015
Foto: Kubo Krížo a Honza Zima
Věděli jste, že v Lokále můžete mít svůj půllitr? A že na „dámách" je jiná tapeta než na „pánech"?

Menu se denně obměňuje; hosté mají k dispozici polední a večerní nabídku. Když dojde „hotovka", kuchaři místo ní uvaří něco jiného.

Jídlo v Lokále dostanete až do zavírací doby, i když už je kuchyně zavřená. Hostům je k dispozici bufet s „nočními" pochoutkami k pivu – vařeným jazykem, jelity, dršťkovou polévkou…

Šéfkuchaři všech Lokálů se několikrát do roka scházejí, společně vaří, ochutnávají a hodnotí svoje výtvory.

Když hostovi přinese číšník půllitr s pivem, otočí ho uchem na pravou stranu a popřeje „Na zdraví!". Štamgasti mají v Lokále svůj stůl a mohou mít na poličce u výčepního i svoje půllitry.

V Lokále si můžete přidat! Obsluha vám zdarma přidá omáčku i přílohu.

Zaměstnanci Lokálu se „točí" na jednotlivých pozicích. Může se tak stát, že hosty obsluhuje kuchař a číšník má službu v kuchyni.

Ve všech Lokálech jsou židle Ton. Prý přežijí hospodskou rvačku, říká architekt Václav Červenka, který podobu Lokálů navrhl.

„Rýpání" do dřevěného obložení je těžká fyzická práce. Ilustrátor obrázky nakreslí buď přímo na obložení, nebo se tam promítnou pomocí projektoru a potom se frézují.

Vizí kuchařů v Lokálech je vařit jako doma. Za chutí pokrmů stojí kvalitní suroviny, všechna jídla jsou připravována bez polotovarů, umělých tuků a dalších fíglů.

Toalety zdobí unikátní tapeta, která je odlišná na „pánech" a „dámách". Na pánském WC doplňuje pisoáry žlábek a hosté mají k dispozici zeď, na kterou mohou napsat jakýkoliv vzkaz.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.