Facebook

Bar Awards jsou rozdány!

26. listopadu 2015 Autor: Lucie Kohoutová

O respektované ceny, které vyhlašuje odborná porota okolo časopisu Barlife, se rovnou měrou podělilo centrum Prahy a mimopražské podniky. Mezi nominovanými byly Lokály Dlouhá a U Caipla.

V našlapané a pestré kategorii nováčků byly nominovány tak různorodé projekty jako kavárna Místo, mladší bratr Hemingway baru Cash Only, brněnský Lokál U Caipla, karlínské Nejen Bistro a bar L’Fleur. Nakonec zvítězil podnik Miloše Danihelky Champagne a cocktail bar L’Fleur. Tamní působivá sbírka šampaňských především od menších, naturálních vinařů a promyšlené menu ve francouzském duchu rezonovaly barovou scénou hned od otevření.

L’Fleur bodoval i v barmanské kategorii. Jejího vítěze vybírají špičkoví čeští barmani z vlastních řad. Letos ocenili Víťu Ciroka, jenž se nedávno umístil jako třetí na světovém finále prestižní barmanské soutěže Diageo World Class.

Hračičkové z brněnského podniku Super Panda Circus zaslouženě zvítězili v obou kategoriích za „výpravu“ – nejlepší design a koktejlové menu. Jestli už jste tenhle cirkusový trochu utajený podnik navštívili, patrně vás jeho prvenství, zvlášť v kategorii menu, nepřekvapí; krásná ukázka dotaženého konceptu a pozornosti vůči každému detailu. Zástupkyně podniku přebírala ocenění s nefalšovanou radostí a její nadšené oslavné poskakování na ultravysokých podpatcích nakazilo už tak dobře naladěný sál…

Jako poněkud překvapivě mohlo vypadat vítězství olomouckého Black Stuff Irish Pub v kategorii pivních barů, zvlášť v konkurenci takových kalibrů jako Beergeek, Lokál Dlouhá nebo brněnský výčep Na stojáka. Překvapivé jen proto, že podnik se hodně – i díky osobě majitele, milovníka a znalce whisky Zdeňka Kortiše – věnuje právě irské a skotské; je to oficiální ambasáda špičkové palírny Ardbeg v České republice a z jejich sbírky nejen Jamesonu si sednete na zadek. Podobná péče je ovšem věnována také pivu. Na čepu mají samozřejmě Guiness (odtud ostatně název – „black stuff“ je irské hovorové označení právě tohoto legendárního piva) a pestrou nabídku lokálních i britských pivovarů.

A nejlepší vinný bar? Grand Cru. Zřejmě zabodovala kombinace působivé rozsáhlé vinotéky majitele podniku, společnosti Premier Wines, a fine diningu v podání známého Jana Punčocháře.

Nejlepší café bar / kavárna

  1. La Bohème Café, Praha 2
  2. EMA espresso bar, Praha 1
  3. Můj šálek kávy, Praha 8
  4. AnonymouS Coffee, Praha 2
  5. V Melounovém cukru, Brno

Nejlepší cocktail bar

  1. Black Angel’s Bar, Praha 1
  2. L’Fleur, Praha 1
  3. Super Panda Circus, Brno
  4. Bar, který neexistuje, Brno
  5. AnonymouS Bar, Praha 1

Nejlepší design bar

  1. Super Panda Circus, Brno
  2. L’Fleur, Praha 1
  3. Nejen Bistro, Praha 8
  4. La Bohème Café, Praha 2
  5. SKØG Urban Hub, Brno

Nejlepší hotelový bar

  1. Buddha-Bar & Hotel, Praha 1
  2. The Bourbon Bar/Marriott, Praha 1
  3. BeBop Bar/Alcron, Praha 1
  4. Cloud 9/Hilton, Praha 8
  5. 1887 Bar/The Augustine, Praha 1

Nejlepší koktejlové menu: Super Panda Circus, Brno

Nejlepší klub

  1. Dance Bar Paradox, České Budějovice
  2. SaSaZu, Praha 7
  3. Jazz Dock, Praha 5
  4. Fashion Club, Praha 1
  5. Cafe 80’s, Praha 1

Nejlepší nový podnik

  1. L’Fleur, Praha 1
  2. Místo, Praha 6
  3. Cash Only, Praha 1
  4. Nejen Bistro, Praha 8
  5. Lokál U Caipla, Brno

Nejlepší pub / pivní bar

  1. Black Stuff Irish Pub, Olomouc
  2. Bruxx, Praha 2
  3. Výčep Na stojáka, Brno
  4. Lokál Dlouhá, Praha 1
  5. Beergeek, Praha 3

Nejlepší wine bar

  1. Grand Cru, Praha 1
  2. Velký Vinograf, Praha 1
  3. Red Pif, Praha 1
  4. Veltlin, Praha 8
  5. Na břehu Rhôny, Praha 2

Nejlepší barman: Víťa Cirok, L’Fleur

 

Minimální zásah – maximální terroir: přírodní a jiná vína

Načíst další článek...