Caipirinha domácí

15. července 2016
Foto: Jakub Dohnálek
Taky se do Brasileira pokaždé těšíte na tenhle báječně osvěžující koktejl? Teď si ho můžete připravit i doma. Která ze čtyř ovocných variací to u vás vyhraje?

Na caiprinhě je skvělé to, že si ji můžete připravit prakticky z jakéhokoli ovoce, na které máte zrovna chuť. Záleží čistě na momentální inspiraci, případně na stavu zásob. V Brasileiru máte na výběr čtyři druhy: ananasovou, mučenkovou (marakujovou), z míchaného ovoce (kiwi, jahody, mučenka), a samozřejmě tradiční hvězdu – limetkovou.​

Suroviny

  • Ovoce je základem úspěchu, takže vybírejte pečlivě. Čím kvalitnější a voňavější, tím lepší výsledek!
  • Cachaça [kašasa]  je brazilský destilát z cukrové třtiny, podobný rumu. Na koktejl padnou 1 až 2 panáky.
  • Třtinový cukr drink pěkně osladí. Do každé sklenice přidejte 1 až 2 lžíce, záleží na druhu ovoce.
  • Led – v Evropě se běžně používá ledová tříšť, v Brazílii, a tedy i v Brasileiru, však zásadně kostky ledu.

Limetová caiprinha

Na 1 koktejl

1. Limetu očistěte a nakrájejte na osminky.

2. Ve sklenici k ní přidejte vrchovatou lžíci třtinového cukru.

3. Vše pečlivě rozmačkejte, až se ovoce „utopí“ ve vlastní šťávě.

4. Sklenici doplňte až po okraj ledem a zalijte asi 70 ml Cachaçy.

5. Důkladně promíchejte (nejlépe v šejkru), aby se cukr úplně rozpustil.

6. Přidejte brčko – a užijte si ji!

Tip:

Na marakujovou caipirinhu potřebujete 2 až 3 mučenky, případně stačí jedna plus čerstvé marakujové pyré. Kvůli kyselejší chuti ovoce doporučujeme 2 lžíce cukru.
View post on Instagram
 

Brasileiro doma

Caipirinhu si teď namícháte i doma! Na e-shopu Brasileira U Zelené žáby pro vás připravili Caipi box se surovinami, šejkrem i sklenicemi.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.