Jitka Schneiderová: Moje oblíbená místa, do kterých lidé dávají srdce

5. března 2023
Herečka Jitka Schneiderová se s námi podělila o své tipy na místa, kde zahání hlad a sytí duši. Má to ráda tam, kde cítí, že lidé do své práce dávají všechno a je to znát na výsledku – na malířském plátně, oblečení nebo v soustu křupavé bagety!

Kavárna Kaaba

Kavárnu v Mánesově ulici vlastní kamarádka a považuji to za svůj druhý obývák a office. Miluju jejich kávu, domácí koláče a vajíčka na všechny způsoby. Setkávají se tady zajímaví lidé z různých oborů a je to přátelské místo od rána do noci!

Restaurace Ambiente 

Ambiente mám ráda proto, že nabízí různé kategorie gastronomie – můžete si pochutnat na skvělé tlačence v Lokále, nebo jít k Oldřichu Sahajdákovi do La Degustation Bohême Bourgeoise za zážitkem, který se atmosférou dá přirovnat k návštěvě metropolitní opery v New Yorku.

Mám to ráda všude, protože tady lidi dělají svou práci srdcem, a navíc s rozmyslem.

Strašně ráda chodím například do Pastacaffé, a hlavně do Lokálu U Jiráta ve Vodičkově ulici – miluju zdejší tlačenku, utopence, ikonický smažák a všechna jídla z místní kuchyně. Za zmínku stojí taky interiér, který je neobvyklý – schováte se tady a nechce se vám odejít, což může být v případě hospody trochu problém.

View post on Instagram
 

Stromovka

Tohle je moje místo pro relax. Venčím tady naši fenku Bí, a když se mi chce, zaběhám si – a potom mám pocit, že žití a bytí má zase svou lehkost.

Veletržní palác

Hned vedle Stromovky je Veletržní palác. Je to stálice, kde se nemůžete splést – výstavy jsou vždycky fantastické. Nasajete tady krásno a občerstvíte duši!

La Caveau na náměstí Jiřího z Poděbrad

Na Jiřák chodím na trhy, ale nikdy to nezapomenu vzít přes pekárnu kavárny La Caveau. Je tady vidět péče, kterou pak cítíte v chuti. Omlouvám se Ambiente, ale zdejší croissanty a bagety jsou absolutní strop – takové jinde v Praze neochutnáte!

Butik šperkařky Janji Prokič

Moje oblíbená Janja Prokič má nový butik v ulici U Lužického semináře. Doporučuji se jít pokochat jejím talentem! Šperky z její dílny jsou opravdu výjimečné.

View post on Instagram
 

Studio Zuzany Kubíčkové a Zoltana Tótha (Blackout.& Therapy)

K těmto návrhářům chodím ráda. Obdivuju jejich talent a práci. Zastavte se v jejich showroomu, a třeba si taky rovnou něco pořídíte.

Hotel Andaz 

Tady se můžete ubytovat v pokojích s jedinečným citem pro detail a design. Atmosféra hotelu navozuje pocit domova, vařit tu ovšem nemusíte. Dopřejte si návštěvu zdejší restaurace Zem, které kraluje slovenský šéfkuchař Richard Bielik. Večeře jsou delikátní zážitek, ale nabízejí tu i skvělé obědové menu a výtečné snídaně i brunche.

Tip na výlet hodinu od Prahy

Galerie Gask v Kutné Hoře

Doporučuji stihnout výstavu sester Valových Cesta předurčena osudem, která je otevřena ještě do 19. března.

K Vánocům jsem dostala knihu o Jitce Válové od Marcely Pecháčkové a měla jsem ji rozečtenou zrovna v době, kdy jsme s dcerou podnikly výlet do Kutné Hory. Tohle spojení ještě umocnilo zážitek z výstavy – asi se na ni pojedu podívat ještě jednou. Celý prostor galerie je neskutečně příjemný – a v kavárně mají výborné kafe a dortíky.

View post on Instagram
 

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.