Kam v Praze na snídani

9. března 2017
Foto: Honza Zima, Honza Červenka, Lucie Fenclová, Archiv Café Imperial, kavárny Místo, Home Kitchen, Kavárny, co hledá jméno a La Bottega Linka
Hledáte super snídani ještě před osmou ranní, nebo si raději pospíte a pak si zajdete na bohatý brunch, klidně i v odpoledních hodinách? Tady je našich 9 tipů na snídaně všech stylů a chutí.

Café Savoy

Vyhlášené snídaně v Savoyi servírují po celý den, takže pokud dostanete chuť na French toast v devět večer, žádný problém. Zvlášť o víkendech tady bývá plno a najdou se i hosté, kteří sem na vajíčka chodí každé ráno. Určitě tedy nezapomeňte na rezervaci. Doporučujeme snídani Savoy s Pražskou šunkou, domácí marmeládou a ořechovou bábovkou. Jasná volba před výletem na Petřín!

Místo

Dejvickou kavárnu doubleshotu Místo si zamilujete nejen díky výběrové kávě. Jejich ranní nabídka zahrnuje pohankové lívance, domácí müsli s jogurtem i klasickou anglickou snídani. A vajíčka? Vyzkoušejte omeletu se sýrem Gruyère, ztracená vejce s křenovou omáčkou a šunkou od kosti nebo míchaná vajíčka s pažitkou. Ovšem pozor, ve všední dny a v sobotu otevírají až v 9, v neděli dokonce až v 10 hodin, a na víkendové brunche neberou rezervace.

Eska

Karlínská restaurace Eska má vlastní pekárnu. To znamená, že jen těžko odoláte ochutnávce domácích loupáků, koláčů, buchet, a hlavně chleba. Co na něj? Stloukají tu čerstvé máslo, vyrábějí marmelády a pomazánky. Jejich nabídka se obměňuje – oblíbená je vajíčková pomazánka nebo švestková marmeláda se skořicí. Zdejším hitem je snídaně Karlín s chlebem grilovaným na dřevě, míchanými vejci, marinovaným lososovitým pstruhem, farmářským sýrem, čerstvou zeleninou, smetánkem a fermentovanou limonádou.

Horní patro restaurace je nově otevřené na snídaně i ve všední dny. Z Esky je díky tomu ideální místo pro business snídaně i pro dlouhé brunche o víkendu.

Sisters

V chlebíčkovém bistru v Dlouhé můžete samozřejmě posnídat chlebíček, ale nově i další typicky snídaňová jídla – třeba smoothies nebo ovesnou kaši se švestkovým rozvarem. A určitě ochutnejte makový loupák z Esky se slanými náplněmi.

S majitelkou Hankou Michopulu na ranní nabídce pracovali kreativní šéfkuchaři Ambiente Jana Bilíková a Sláva Grigoryk. Společně vymýšleli recepty a ladili přísady, aby všechno chutnalo přesně tak, jak má.

Kavárna co hledá jméno

Na Andělu přibylo výborné snídaňové místo, a to v ulici Stroupežnického. Stojí za ním lidé, kteří vybudovali Radlickou kulturní sportovnu nebo Vnitroblock. Kavárna co hledá jméno má zatím otevřeno jen ve všední dny (ale to se prý v příštích měsících změní), její snídaně však každopádně stojí za to. Momentálně si můžete vybrat mezi vejci Benedikt (klidně i ve vegetariánské verzi se špenátem) a müsli s mátovým sirupem a čerstvým ovocem. Druhou položku uvítají vegani, na přání vám ji připraví s mandlovým Nemlékem.

Pastacaffé

Ideální volba v centru – jedno Pastacaffé najdete ve Vězeňské ulici, druhé ve Vodičkově. Vejce vám naservírují na všechny způsoby a k tomu nabídnou čerstvě vymačkané ovocné a zeleninové šťávy. Tím to ale zdaleka nekončí. Náš tip? Snídaně Lamborghini s domácím pastrami, pečeným vejcem a pomazánkou z mascarpone, pro milovníky sladkého pak vynikající wafle s ovocem.

Café Imperial

Podnik s působivým interiérem ve stylu art deco sídlí v ulici Na Poříčí. Pokud rádi snídáte brzy, pak oceníte, že v Café Imperial usazují první hosty už v 7 ráno. Zvolit můžete buď bufet, nebo tradiční anglickou, americkou, francouzskou anebo kontinentální snídani. Pražané sem už roky chodí na vejce Benedikt. Jen pozor, v půl jedenácté tady snídaně končí.

La Bottega Linka

Pár kroků od Café Imperial máte nejnovější La Bottegu, která se rychle stala oblíbeným snídaňovým místem. Na lístku je sladká i slaná snídaně a jako bonus speciální snídaně La Bottega: máslo, domácí chleba, croissant, marmeláda, grilovaná salsiccia, grilované rajče s parmazánem, vejce, prosciutto cotto, italský salám a sýr Asiago.

A udělají pro vás ještě víc – klidně si řekněte, na co máte chuť, obsluha se hostům snaží vyjít maximálně vstříc a v kuchyni rádi experimentují.

Home Kitchen

Home Kitchen najdete v Praze hned na čtyřech místech – v Jungmannově, v Kozí, v Holešovicích a na Andělu. Všude si můžete užívat snídaně po celý den, o víkendu pak v rozšířené verzi ideální na brunch. Mají domácí pečivo a koláče, jehněčí snídaňové klobásky, vejce i zapečený chléb s čedarem a šunkou.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.