Kuchaři, číšníci a vinaři na ledu

26. února 2017
Foto: Jana Bilíková
Zástupci brněnských restaurací Koishi, Borgo Agnese, Rynk a Pavillon, Valoria i olomoucké Entrée, skupina kuchařů z Prahy a vinaři z Moravy. Kuchaři a číšníci sundali rondony a zástěry, popadli hokejky a v hale Úvoz odehráli dobročinný zápas.

Už třetí ročník téhle akce organizoval David Viktorin z brněnské restaurace Rynk. „Od dětství, kdy jsem celé zimy trávil na zamrzlém rybníku, je hokej můj nejoblíbenější sport. Po vaření a rodině největší koníček. Zároveň jsem hledal způsob, jak by se mohli v jeden den potkat kuchaři a personál z různých restaurací. Kvůli pracovnímu vytížení totiž prakticky nemáme šanci se vidět,“ vysvětlil David Viktorin Brněnskému deníku, jak celý nápad vznikl.

Jak to celé dopadlo? Zvítězilo družstvo Vinaři z Moravy, druhá byla brněnská restaurace Pavillon a na třetím místě skončil tým Culinary Prague, ve kterém mělo Ambiente hned tři zástupce: kreativního šéfkuchaře Honzu Všetečku, Slávu Grigoryka a Jardu Kozdělku z Esky.

Fandit jim jela i Jana Bilíková. „O jídlo a pití se postaraly týmy, které hrály, akci vtipně moderoval Tomáš Matonoha. Všichni samozřejmě chtěli vyhrát, ale nejvíc šlo o to, aby si turnaj všichni užili a pomohli dobré věci,” dodává Jana.


Výtěžek z turnaje Gastro Hockey Cup ve výši 40 392 Kč dostane fakultní dětská nemocnice v Brně.

View post on Instagram
 

#radost #kuchyn #plac

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.