New kids on the block

18. ledna 2018
Foto: Honza Zima
Víc piva, sladkého i masa. Nadcházející rok bude ve znamení rozšiřování, zlepšování, změn i úplně nových konceptů. A nezůstane jen u klasických restaurací...

Párek v rohlíku
Student UMPRUM Aleš Kachlík pod dohledem Michala Froňka navrhl foodtruck, ve kterém budeme nabízet párek v rohlíku. Během léta by se měl objevovat všude, kde se bude něco dít. Projekt má na starost Martin Blum, který pracoval v Našem mase a provádí s Taste of Prague turisty gastronomickou Prahou.

Cukrářský butik s Votre plaisir
Gábina a Michal Hrubcovi spolupracují s restauracemi Ambiente na cukrářské výrobě a hledají prostory pro „sladký“ butik. Rádi by ho otevřeli na Starém Městě.

Změny v Brasileiru
Inspirační cesta do Brazílie podnítila facelift obou Brasileir. „Uvědomili jsme si tam, že se velikost prožitku nerovná velikosti porce. Necpali jsme se k prasknutí, ale užívali jsme si atmosféru proloženou dobrým jídlem. Teď je potřeba zúžit nabídku na to nejkvalitnější a rozšířit zážitek,” popisuje šéfkuchař Brasileira U Radnice Martin Matys.

„Pořád budeme churrascaria, ale chceme do kuchyně dostat víc ohně a jít k principům lokálnosti, což je teď v Brazílii trend. Dřív jsme odtamtud chtěli všechno dovážet, ale to už dneska nikdo nedělá. Buď si suroviny sami vypěstujeme, nebo použijeme jiné místní,“ dodává spolumajitel restaurací Tomáš Karpíšek.

Vytuněné pivo
Mistr výčepní Lukáš Svoboda s Adamem Matuškou chystají společný projekt – díky němu bychom měli mít ještě lepší pivo.

Další řeznictví
Věděli jste, že okolí Karlova náměstí bývalo územím řezníků? Není náhoda, že na konci Navrátilovy ulice vyroste další podnik pod záštitou Našeho masa a Tomáše Babince. Měl by být víc zaměřený na hotová jídla než na maso, ale znáte to...

Zelinářství
„Chtěli bychom otevřít malé zelinářství, zkrátka obdobu Našeho masa – jen se zeleninou,“ přibližuje Tomáš Karpíšek další z letošních plánů Ambiente. Rád by pomohl farmářům dostat jejich zeleninu do restaurací a k zákazníkům. „Začali jsme spolupracovat s RSJ Agro, které teď zakládá několik farem. Spolu s našimi kuchaři bychom chtěli zemědělcům pomoct s plány, portfóliem zeleniny a budováním logistické sítě, aby byli konkurenceschopní,“ vysvětluje Tomáš. Farmy by měly dodávat jak do restaurací, tak do chystaného obchodu. Povede ho Lucie Maříková z Esky.

Restaurace kreativců
O hřišti kreativních šéfkuchařů Ambiente se mluví už několik let, pořád se ale nenaskytl ideální prostor. Kreativci Jana Bilíková, Honza Všetečka a Sláva Grigoryk totiž hledají místo, kde budou mít nejen restauraci, ale také zahradu.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.