Pasta Fresca: líheň talentů

24. září 2015
Restaurace Pasta Fresca v Celetné ulici se původně měla jmenovat La Romantica. Pod jejími gotickými klenbami pracovalo mnoho dnešních spolumajitelů restaurací Ambiente.

Restaurace v Celetné ulici s italskou kuchyni otevírala v roce 1997. Podávaly se v ní těstoviny, což bylo pro mnohé hosty rozčarování. Od Ambiente totiž očekávali kuřecí křídla a další typické speciality známé z Mánesky.

Parta číšníků z Frominu

„Nakoupili jsme staré šicí stroje, přidělali na ně desky, a byly stoly. V bazarech jsme sehnali rámečky, vyfotili stránky ze starých knih, a byly obrázky," popisuje interiér tehdejší vrchní Michal Chovanec. Ten pracoval pod manažerem a dnešním šéfem restaurací Pastacaffé Karlem Pospíchalem. Říkalo se mu Karel Kuřátko, protože byl původně dodavatelem kuřecích křídel do Mánesky. Součástí jeho týmu tehdy byli dnešní spolumajitelé restaurací Ambiente, například Filip Trčka nebo Radek Macura. „Filip byl vrchní, já číšník. Měl jsem z Frominu pošramocenou pověst, a tak se mi prý báli svěřit kasírku," vzpomíná se smíchem Radek.

Škola pro manažery

Celetnou prošla spousta dalších klíčových lidí, kteří dnes vedou Ambiente – například šéfová Lokálů Jana Křivánková, generální manažer Lokálu Hamburk Martin Bušo, šéf Našeho masa Dalibor Křivánek, generální manažer Café Savoy Olda Bureš či šéfkuchaři obou Brasileir.

Bar Happiness

Součástí Celetné býval bar Happiness, který podporoval Fond ohrožených dětí. Odehrálo se tam mnoho legendárních party včetně závěrečné beach party s navezenými dvěma tatrovkami písku. Ostatně pastis stál v baru se zaměstnaneckou slevou 10 Kč... „Jednou málem vyhořel. Vznítil se odpadkový koš a oheň se šířil po baru. Pak ale plameny přepálily hadici od postmixu a ten celé neštěstí uhasil," přidává Karel Pospíchal historku.

#20letAmbiente #PastaFrescaCeletna #Maneska

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.