Facebook

Recept: Špagety Ambiente

4769
3. prosince 2015 Autor: Eliška Moravcová Foto: Honza Zima

Špagety Ambiente vznikly už před dvaceti lety v prvním podniku Ambiente Living Restaurant v Mánesově ulici. Patří k nejoblíbenějším položkám na menu, a tak se vaří ve všech restauracích Ambiente s italskou kuchyní dodnes. Recept na ně prozradil šéfkuchař Pizzy Nuova Radek Pecko.

Na 2 porce potřebujeme:

  • 320 g špaget (nejlépe čerstvých)
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 100 mléka
  • 140 g kuřecích prsou
  • 1 cibuli
  • 2 lžíce slunečnicového oleje lisovaného za studena
  • sůl
  • limetovou šťávu
  • sýr Grana Padano
  • petrželku

1.

Na oleji orestujeme nakrájená kuřecí prsíčka, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a opékáme dozlatova. Opečené maso osolíme.

2.

Přidáme mléko se smetanou a krátce svaříme, trvá to přibližně jednu minutu.

3.

Zakápneme limetovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem.

4.

Omáčku smícháme s uvařenými špagetami.

Chcete si připravit vlastní těstoviny? Je to jednodušší, než se zdá.

Na 2 porce čerstvých těstovin potřebujeme:

  • 150 g hladké pšeničné mouky (nejlépe 00 italská)
  • 50 g semolinové mouky
  • 2 střední vejce
  • sůl 

Postup:

  1. Všechny ingredience smícháme dohromady. Pokud však děláme větší množství těsta do zásoby, nesolíme. 
  2. Směs zpracujeme do těsta, hněteme důkladně, klidně i půl hodiny, těsto musí být hladké, bez hrudek.
  3. Necháme odležet 2 hodiny v lednici, poté vyválíme a nakrájíme na tenké proužky
  4. Vaříme asi 2 minuty v pořádně osolené vodě.

Marek Janouch – milovník české kuchyně

Načíst další článek...