Facebook

Sekaná 8. týden

322
21. února 2019 Autor: Martina Píšová

Kdo je letošním Baristou roku? O čem se mluví v Ambiente? A kde dostanete přidáno na Tučný čtvrtek? Odpovědi najdete v Sekané, kterou jste právě otevřeli.

Baristou roku se stává…
Zdeněk Hýbl, spolumajitel pražské kavárny Onesip Coffee. „Upřímně, když jsem šel na pódium při vyhlašování, doufal jsem ve 3. nebo 4. místo. Finálová šestka byla opravdu silná, všichni odvedli slušný výkon a to, že jsme nakonec urvali 1. místo my, byl a je neskutečný pocit. Když píšu my, myslím tím celý tým kolem mě, protože je to z velké časti trofej právě pro nás,“ napsal na svém Instagramu. Povedlo se, i přes rozlitou konvičku mléka gratulujeme!

View this post on Instagram

Takže třetí pokus vyšel! Trofej Baristy roku je už na polici v #hastalska15 Upřímně, když jsem šel na podiu při vyhlašování, doufal jsem ve 3. nebo 4. místo. Finálová šestka byla opravdu silná, všichni odvedli slušný výkon a to, že jsme nakonec urvali 1. místo my, byl a je neskutečný pocit. Když píšu my, myslím tím celý tým kolem mě, protože je to z velké časti trofej právě pro nás. Adama, který je klidným, podporujícím článkem, co všechno potřebné zařídí tak, abych já byl v dobré formě před i na místě. @dida.dolejsi , která dala mé řeči správná slova, aby dávala smysl, pomáhala mi najít správné suroviny, na místě nastavovala kafe a držela mě v poklidu. @ondra_america , @jaroslavsl , Honza Hrňa (tedy zbyek @candycanecoffee ) kteří jsou sparing partneři, nimralové a ti spravní podporující parťáci ve zbrani, ať už na místě, nebo před soutěží. @tereza_kam , celá moje podporující rodina a kamarádi, kteří chápou mojí nevrlost a asociálnost dlouhou dobu před soutěží + fandí spolu s nejlepšími zákazníky @onesipcoffee na místě! @callumhare and @coffeecollectif for opportunity to compete with this amazing coffee from Edwin Martinez! A velké poděkování @adinkasibalka a @spolekvyberovekavy za krásnou soutěž! Děkuji! Konec těhle sladkobolných řečí, protože konečně po dvou dnech malinko přicházím k sobě a dochází mi, že “Aleš to skočil!”, nebo “Ester Ledecká is still can’t believe it”, nebo prostě jen, TITUL JE DOMA!!! P.S. Po dvou kilech dostali naši kamarádi @industracoffee a @pikolasumperk abyste mohli tuto kávu ochutnat nejen u nás v onesipu a měli to třeba malinko blíže. Takže sledujte jejich soc. sítě a pokud máte chuť, zaskočte k nim ochutnat! Zdeněk

A post shared by onesip coffee (@onesipcoffee) on

O čem se letos mluví v Ambiente?
Jaký je rozdíl mezi faceliftem a redesignem a ve kterých restauracích se můžete v dohledné době těšit na změnu? Klára Kvitová vyzpovídala přímo Tomáše Karpíška, zakladatele Ambiente. Prozradil toho hodně například jestli Eska otevře další pekárnu, co chystá Naše maso a Café Savoy nebo čím se lišíl facelift a redesign.

Noma 2.0 už má michelinské hvězdy
Ale „pouze“ dvě. Otevření známé dánské restaurace na nové adrese bylo úspěšné chválili ji kritici i hosté. První Noma byla čtyřikrát po sobě vyhlášena nejlepší restaurací na světě a michelinští komisaři jí udělili hvězdy tři, letos ale v průvodci padlo o jednu méně. Oficiální důvod není znám, hned první rok po otevření však komisaři hvězdičkami spíš šetří. Tak si počkáme.

Tučný čtvrtek propojí restaurace
Do oslav Tučného čtvrtka, kterým začíná vrchol masopustu, se tentokrát zapojuje více než třicet podniků z Prahy, Brna a Plzně. Každá z nich nabídne hostům něco v duchu tradice Tučného čtvrtka – kromě vydatných masitých jídel to budou přídavky, bezedné polévky, dvojité panáky nebo třeba bůček jako předkrm na účet podniku. Co přesně 28. února restaurace nabídnou, se dočtete zde.

Problémy se zaměstnanci
Těch měl John Vaňhara po otevření své první pizzerie v Los Angeles víc než dost. „Zaměstnanec odešel uprostřed směny,“ nebo „manažer nepřišel do práce a nezvedá telefon,“ psal na svém blogu. Proto se rozhodl podnik na čas zavřít a spojit se s americkým řetězcem Dodo. „Je oficiálně otevřeno. V režii to má velmi šikovná manažerka, která má za sebou otevření tři poboček v USA pro Dodo. Dříve pracovala v Dodo v Moskvě. Všechny moje zkušenosti se zaměstnanci mi potvrdila, má velmi podobné. Jediné řešení je být v provozovně každý den a zaměstnance si vypiplat. Postupně a pomaličku. Procházela stejným peklem,“ napsal

O čem se letos mluví v Ambiente?

Načíst další článek...