Seznamte se! Tohle je Sofee.

13. října 2017
Představujeme novinku! Jmenuje se Sofee a je to sofistikovaná káva, kterou snadno připravíte i bez baristy. Tým lidí z Ambiente, který ji víc než rok vyvíjí, můžete potkat na přelomu října a listopadu na Prague Bar Show. Sofee tam bude mít stánek, tak přijďte ochutnat.

Co je Sofee?

Sofee je sofistikovaná káva, kterou si snadno připravíte i bez baristy. 25 ml Sofee odpovídá objemem i obsaženým množstvím kofeinu jednomu espressu. K přípravě Sofee nepotřebujete žádné přístroje a můžete si ji vzít s sebou třeba na výlet. Má příjemně plnou a sladkou chuť i vůni. Skladuje se v lednici, kde vydrží až tři měsíce, po otevření 10 dnů.

Jak si ji připravíte?

S teplou i studenou vodou v doporučeném poměru 1:3, s mlékem, anebo si ji můžete namíchat s dalšími nápoji. Skvělá je i kombinace s tonikem a kapkou ginu.

Kdo za ní stojí?

S nápadem přišli tři baristé a kolegové – Jan Rančák aka Johnny, Martin Moravčík a Ondřej Štökl. Vývoj Sofee zabral téměř rok. Do týmu se letos přidal ještě Martin Kukučka jako generální manažer, který má na starost uvedení novinky na trh.

Jak se Sofee vyrábí?

Z výběrové kávy. Baristé ji praží, následně ručně proberou zrnka kvůli případným vadám na speciálním mlýnku kávu namelou na požadovanou hrubost. Namletá káva se zastudena maceruje a projde několikerou filtrací, díky níž si udržuje stálou kvalitu. Vznikne koncentrovaný kávový nápoj, který se dávkuje do lahviček bez přístupu vzduchu, aby se zabránilo oxidaci. Celý proces trvá zhruba tři dny.

Kde se dá koupit?

Momentálně na pěti odběrných místech v Praze v balení po 50, 250 a 500 ml. Můžete napsat i rovnou na e-mail chci@sofee.cz. Cena je 68 Kč za 50 ml, 228 Kč za 250 ml a 388 Kč za 500 ml.

Kde se dá koupit Sofee?

Café Savoy, Vítězná 5, Praha 5Cukrárna Myšák, Vodičkova 31, Praha 1Sisters, Dlouhá 39, Praha 1Pane Nuovo, Revoluční 1, Praha 1Eska, Pernerova 49, Praha 8Sólista Espresso bar, Milady Horákové 48, Praha 7Bistro No. 19, Karoliny Světlé 318/19, Praha 1CAMP – Centrum architektury a městského plánování, Vyšehradská 51, Praha 2Lokál U Caipla, Kozí 3, BrnoMikyna, 5. května 62, LiberecPetPunk, Nádražní 50, Ostrava

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.