facebook
instagram

Silvestr bez práce? Připravte pohoštění, které stačí jen servírovat

27. prosince 2024
Foto: Jakub Zeman
Jednohubky, pomazánky, pečené maso, oříšky, olivy, salámy… Silvestrovské pohoštění mívá mnoho podob. Pokud nemáte času nazbyt, stačí vše nakoupit a jednoduše servírovat. Vyrazte do řeznictví, pekárny nebo restaurací Ambiente.

Vzhůru pro kvalitní maso

Hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle vlastních receptur. Řeznictví Naše maso je místem pro všechny, kteří hledají kvalitní maso od tuzemských chovatelů. Přijďte si nakoupit do Dlouhé ulice.
Sem pro maso

Maso, šunky, salámy

Milovníci syrového masa si přijdou na své, když připraví tatarák nebo carpaccio. A pokud ho připravovat nechtějí, stačí ho koupit. Carpaccio z Kantýny je vyhlášené široko daleko a na silvestrovském večírku s ním uděláte velkou parádu. Kuchaři ho tu servírují s parmazánovou emulzí a petrželovým olejem. Obojí dostanete v plastových mističkách, abyste si plating mohli připravit po svém.

Už namíchaný lahodný tatarák z hovězího zadního, ochucený hořčicí, okurkou a najemno nakrájenou cibulí seženete u pultu Našeho masa. Sáhnout tady ale můžete i po utopencích, játrové paštice, škvarkovce, okurkách nebo pomazánce s názvem ďábelské tousty. 

Stejně tak tady můžete pořídit další masové dobroty jako namíchané maso na burgery (i z hovězího wagyu) či plátky sekané. Na masové mísy se bude hodit pastrami, pražská šunka, gothaj, valkovská klobása, salámy (lovečák, turista, hovězí, chorizo, uherák) a samozřejmě sušené šunky. 

A kdo si chce letošní Silvestr zpestřit něčím speciálním, může si v Našem mase koupit japonské Wagyu z Tottori a připravit z něj steaky. Návod najdete tady.

Na silvestrovskou hostinu se bude hodit i trhané maso – můžete ho jíst jen tak s chlebem a okurkami, nebo ho ohřát a servírovat s teplou přílohou. Pečené vepřové si připravili v Našem mase, trhané hovězí zase v Kantýně. Obojí koupíte jak přímo v podnicích, tak online nebo v klubu Ambiente. 

View post on Instagram
 

Chlebíčky

Pokud je chcete koupit už hotové, zajděte pro ně k těm nejpovolanějším. Café Savoy má v nabídce tři druhy chlebíčků z těch nejlepších surovin – s pražskou šunkou na bramborovém salátu, vajíčkový a chlebíček s ricottou, kozím sýrem a červenou řepou. Objednat si je můžete přímo v restauraci, nebo – pokud jich chcete víc – na savoydomu.cz a vyzvednout u okénka.

Ani cukrárna Myšák nezůstává s chlebíčkovou nabídkou pozadu. V nabídce najdete tři druhy chlebíčků: šunkový, salámový a vajíčkový. Koupit je můžete buď samostatně, nebo v setu po šesti či dvanácti kusech. Objednávejte osobně v kavárně nebo na mysakdomu.cz

Pečivo

Abyste měli k masu co přikusovat, skočte třeba do karlínské Esky, kde nakoupíte nejen chleba (třeba na topinky), ale taky loupáky, které chutnají skvěle i naslano. V pekárně U Kalendů najdete chleba kváskový, toustový a žitný nebo ciabattu. A veku na chlebíčky seženete u Myšáka na e-shopu. 

Burger nebo pizza?

Přijde vám na návštěvu hladová parta přátel? Nebo si jen plánujete udělat na Silvestra pohodu u filmu s dobrým jídlem? Pokud jste milovníci americké kuchyně a fast foodu, pak skočte do Burger Service pro cheeseburger, smashe, hranolky s hovězím ragú a coleslaw

Potrpíte si raději na italskou kuchyni? Pizzu pro celou rodinu pořídíte v Pizza Nuova. Další nezbytnosti pro italský večer jako třeba tatarák, carpaccio, vitello tonnato, šunku San Daniele s kantalupským melounem a grilované krevety si přineste domů z Pasta Fresca.

A co k pití?

Víno či bubliny k pořídíte ve Vin de Marie (i online) nebo vedle v Bokovce. Kdo má raději pivo, speciály sežene v Pultu, pro čepované do odnosky si skočte do Lokálu a na čepované pivo nebo pivo v plechovce zase ke Dvěma kohoutům.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme