Vajíčková pomazánka podle Martina Štangla
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fuploads.mangoweb.org%2Fshared-prod%2Fjidloaradost.ambi.cz%2Fuploads%2F2017%2F02%2F12006.jpg&w=3840&q=65)
Máte v lednici spoustu natvrdo uvařených vajíček? Udělejte z nich pomazánku! Tady je návod šéfkuchaře Esky Martin Štangla.
Budete potřebovat:
- 4 vejce
- 50 g bílého jogurtu
- 100 g pomazánkového másla
- lžíci dijonské hořčice
- 1 menší cibuli
- kyselé okurky (dle chuti)
- pažitku
1.
Vejce uvařte natvrdo, 10 minut od začátku varu. Dejte pozor, aby byla vajíčka celá ponořená.
2.
Uvařená vajíčka, cibuli a kyselé okurky nadrobno pokrájejte, pažitku nasekejte. Poté všechny ingredience smíchejte v míse.
3.
Důležité je míchat pomazánku až úplně nakonec a ne moc dlouho, aby se jednotlivé suroviny nerozmačkaly.
Experimentujte!
Jak pomazánku dotáhnout k dokonalosti? Martin Štangl navrch přidává opečenou slaninu a zelené lístky.
Jak pomazánku dotáhnout k dokonalosti? Martin Štangl navrch přidává opečenou slaninu a zelené lístky.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.