Vrcholí narozeninový rok Brasileira U Zelené žáby! Jaké byly oslavy?

5. října 2023
Foto: Jakub Zeman
Restaurace Brasileiro U Zelené žáby oslavila už 20. narozeniny! Proběhla divoká party, vznikl FC Brasileiro s limitovanou kolekcí předmětů, aby bylo hned jasné, komu fandíte, umělci kolem Monkey Business složili píseň a natočili videoklip.

Když před dvaceti lety otevírala první brazilská restaurace v Česku, nikomu se tehdy ani nesnilo o tom, kolik věrných hostů si za tu dobu získá. Ale stalo se, a právě na jejich počest – a také na počest zaměstnanců i přátel podniku – uspořádalo Brasileiro U Zelené žáby dva narozeninové večery.

Pro věrné hosty si tu přichystali speciální program, na který je pozvali ve stylu brazilského fotbalu. Pozvánkou do klubu FC Brasileiro byla věrnostní kartička Ambiente. Vypadá jako permanentka, a navíc má brazilský design. U této příležitosti dává Brasileiro U Zelené žáby do prodeje fotbalové dresy, deštníky, šály, kšiltovky i osušky FB Brasileiro – fanoušci si je mohou objednat online přes web.

K oslavám 20 let se připojili i věrní hosté z řad celebrit. Matěj Ruppert a Roman Holý z kapely Monkey Business složili pro staroměstské Brasileiro píseň, k níž vznikl i krátký videoklip. Natáčel se v dolních prostorách restaurace a zahrál si v něm i fotbalista Pavel Nedvěd – dlouholetý kamarád Radka Macury, generálního manažera Brasileira U Zelené žáby. Připojily se také herečka Aňa Geislerová, Jitka Schneiderová a zpěvačka Monkey Business Tereza Černochová.

Speciální nabídka z celého světa

Celý večer panovala velmi slavnostní atmosféra. Hned u vchodu hosty zdravil fotograf, který byl připravený zvěčnit všechny zájemce u třpytivé zlatavé stěny. Vždy dobře naladěná hostestka pak příchozí usazovala. S hosty se osobně vítal generální manažer Radek Macura a sem tam se na place mihnul i šéfkuchař Martin Matys alias Mário, který celý večer pečlivě dohlížel na vše, co obsluha a passadoři odnášeli z kuchyně a servírovali na talíře hostů.

Hovězí maso grilované na dřevěném uhlí, předkrmy podle receptů z Ria de Janeira, sushi, saláty, mořské plody, ovoce a samozřejmě exotické koktejly – to je výčet nejoblíbenějších položek na menu Brasileira U Zelené žáby. Tentokrát si ale hosté užívali ještě o trochu víc než obvykle.

Každý z příchozích dostal jako pozornost populární caipirinhu, tradiční brazilský koktejl, a tři druhy předkrmů: telecí tatarák s lanýžovým olejem na bramborovém chipsu, ceviche z ústřic a smaženou tapioku se sladkou chilli omáčkou. Perfektní naladění chuťových pohárků! Salátový bar byl bohatší a passadoři kromě oblíbených druhů masa nosili i exkluzivní japonské wagyu.

Jako na karnevalu v Riu

A nezůstalo jen u jídla a drinků! Atmosféru dokonale podtrhla brazilská bubenická show – hned několikrát během večera potěšil hosty orchestr Tam Tam Batacuda s karnevalovou sambou z oblastí Rio de Janeiro a Bahia. Nešlo je ani přeslechnout ani přehlédnout!

Celý večer měl neskutečný náboj, hosté jedli, pili, tančili – spolu, s krásnými brazilskými tanečnicemi, ale i s personálem. Všichni zaměstnanci Žáby se poctivě starali o to, aby se všichni přítomní cítili jako na dovolené v Brazílii a oslavu jejích 20. narozenin si užili na maximum.

Přejeme Žábě minimálně dalších 20 let!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.