Ambiente spouští unikátní kurz Maximum o pivu

22. června 2023
Foto: Jakub Zeman
V Ambiente vznikl nový kurz Maximum o pivu – pro sládky, výčepní i majitele pivovarů a všechny, kteří si chtějí rozšířit pivovarnické a pivařské znalosti. Ty budou předávat zkušení lektoři nejen z Ambiente. Co všechno se kurzisté naučí v průběhu deseti měsíců?

Desetiměsíční kurz Maximum o pivu je určen všem, kteří to s pivem myslí vážně. Účastníci díky lektorům získají přehled, jaký má jen málokdo. Učit se budou o historii piva, jeho výrobě, uskladnění, čepování a také o jeho chuti. Absolvují senzorické a sanitační zkoušky, získají profesní osvědčení a budou mít přístup k cenným zkušenostem a důležitým kontaktům. Kromě toho je čeká pivní veletrh v Norimberku, pivní tour v Mnichově a vaření vlastního piva.

„Maximum o pivu jsme vytvořili pro všechny, kteří chtějí své znalosti o pivu posunout na vyšší úroveň. Pro majitele pivovarů a sládky, kteří vaří skvělé pivo, ale nejsou vždy spokojeni s jeho chutí po načepování v různých podnicích. Nebo pro majitele restaurací a hotelů, kteří chtějí mít zkrátka nejlepší pivo v okolí a skutečně rozumět tomu, jaká cesta k tomu vede. A pro všechny z oboru, kdo chtějí vzájemně sdílet zkušenosti a doplnit si znalosti i mimo svou specializaci,“ říká Eva Králová, která má v Ambiente na starost vzdělávání.

Kurz Maximum o pivu je veden týmem kvalitních lektorů, mezi kterými jsou Lukáš Svoboda, Lucie Janečková a Lukáš Tomsa z Ambiente. Ti k sobě přizvali více než 20 osobností nejen z české pivní scény, jako jsou Milan Starec a Tomáš Vodochodský z Národního muzea pivovarnictví, František Jirásko a sládci z Nové Paky, Monika Boublíková z chmelnice Top Hop, Olga Romanová z baru Beergeek, sládci Adam Matuška, Jan Najbrt, Michael Adamík a Václav Berka, Lenka Straková z Pivovaru Proud, Lubomír Krýsl a Jan Havránek z Lukru, skláři z Rückl v čele s Leonou Buškovou, Eva Čížková za Profesní sdružení – Sanitace nápojových cest, Martin Novopacký a Tomáš Krčmář z Lokálu CZ, Jaromír Fiala z Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského, kunsthistorik Milan Hlaveš, spisovatel Lukáš Berný a výrobce minipivovarů Tomáš Hořava.

Zájemci o Maximum o pivu zaplatí 150 000 Kč bez DPH. Kurz pro 10 účastníků startuje 7. září a potrvá 10 měsíců. Odehrávat se bude částečně ve vzdělávacím a inovačním centru UM v Praze, částečně za tréninkovým výčepem a z velké části v terénu. Zapsat se lze na webové stránce maximumopivu.cz.

Pivo na Maximum!

Zájemci o kurz Maximum o pivu zaplatí 150 000 Kč bez DPH. Kurz pro 10 účastníků startuje 7. září a potrvá 10 měsíců. Odehrávat se bude v centru pro vzdělávání a inovace UM v Praze, ale také za tréninkovým výčepem a z velké části v terénu. Zapsat se lze na webu maximumopivu.cz.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.