Ambiente spouští unikátní kurz pro zájemce o práci v kuchyni

5. října 2022
Foto: Jakub Dohnálek
Ambiente otevírá kurz 60 hodin v kuchyni. Mezi lektory jsou šéfkuchaři Ambiente, kteří budou školit začínající kuchaře – a sdílet zkušenosti a znalosti, které nováčkům usnadní příchod do profi kuchyně. Jak vypadá program?

V polovině listopadu startuje první ze série kurzů s názvem 60 hodin v kuchyni. Špičkoví šéfkuchaři z Ambiente budou během tří víkendů školit malou, maximálně desetičlennou, skupinu účastníků v dovednostech, které jim posléze umožní hladký start v profesionální kuchyni.

„Kurz je určený všem, kteří by chtěl začít pracovat v kuchyni, ať už na částečný, nebo na plný úvazek, anebo jsou zapálení do vaření a chtějí se víc profesionalizovat,“ vysvětluje Eva Králová, která má v Ambiente pod palcem vzdělávání. Na kurz se tak mohou jak přihlásit jednotlivci, tak na něj mohou restaurace poslat své nováčky, kteří potřebují zaškolit.

Lekce od profíků

Lektory jsou šéfkuchaři František Skopec z Café Savoy, Martin Štangl a Jaroslav Kozdělka z Esky, kreativní šéfkuchaři Ambiente Tomáš Valkovič a Jiří Horák. Se sestavováním kurzu pomáhala mladá kuchařka Tereza Komárková, která má potřeby nováčka v živé paměti.

Zkušení lektoři účastníky přirozeným způsobem seznámí se světem gastronomie. Během dvou víkendů v tréninkové profesionální kuchyni si pod jejich vedením připraví podle receptur několik chodů od snídaní a personálních obědů až po sváteční obědové menu. Následovat budou dvě směny v restaurační kuchyni, kde si absolventi kurzu vyzkoušejí pozici přípraváře.

V rámci kurzu 60 hodin v kuchyni se naučí základy hygieny a bezpečnosti práce, čtení receptur, přípravu mise en place, ovládání technologií, jako je konvektomat nebo thermomix, základní techniky typu krájení, cezení či spařování a také třeba to, jak brousit nože a pečovat o ně.

Kurz, který zabere tři víkendy, stojí 20 000 Kč a přihlásit se něj lze přes web Umu.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.