Bublinky na talíři

6. listopadu 2018
Foto: Honza Zima
Jídlo a design patří k sobě a v La Degustation Bohême Bourgeoise servírují obojí. Jeden z chodů se nově podává na talíři, který navrhl Rony Plesl.

Pokud vám talíře Bubbles od Ronyho Plesla připomenou bublinkovou fólii, nepletete se. Absolvent pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové, který v současné době vede ateliér skla a je držitelem několika prestižních domácích i zahraničních ocenění, si rád hraje. Což má s některými šéfkuchaři dost společné.

„Zaujalo mě, že talíř vypadá jako bublinková fólie,“ potvrzuje šéfkuchař Oldřich Sahajdák. „Co na něm hosté dostanou, neprozradím, ale pokaždé je to něco jiného,“ dodává.

Na stole i na stropě
Špičkový design má s vysokou gastronomií leccos společného: například důraz na invenčnost a zároveň preciznost, a také leckdy náročné zpracování. Talíře Bubbles vyrobili světelní skláři s pomoci techniky lisování a tvarování skla, díky níž je každý výrobek autentický a originální – stejně jako jídlo, které v La Degustation Bohême Bourgeoise dostanete.

Rony Plesl sdílí s michelinským podnikem také úctu k české tradici – jeho návrhy realizují místní firmy jako Bomma a Rückl. A v La Degustation můžete obdivovat dva atypické, ručně tvarované lustry Consommé ze skla od firmy Bomma nebo ručně broušené dózy Rückl.

Večeře s hvězdičkou

Osmichodové degustační menu z těch nejčerstvějších místních surovin se v La Degustation Bohême Bourgeoise podává od úterý do neděle.Udělejte si rezervaci!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.