Dárky pro pivaře aneb Nejen tekuté balíčky pod stromeček

28. listopadu 2023
Potrpí si vaši milí pivaři na design, rádi čtou, případně je baví učit se novým věcem? Sepsali jsme pro vás pár tipů, které vás přesvědčí, že pivní dárek nemusí nutně téct a mít zlatavou barvu.

Když si nejste jisti

Nemáte-li jasno v tom, jaká piva obdarovaný preferuje, sáhněte po dárkové poukázce. V Pultu pořídíte vstupenku na degustaci včetně občerstvení, v Lokále metr piv, a pokud necháte výběr podniku raději na dotyčnému či dotyčné, jistí to dárková karta Ambiente.

Sixpack piva, sud a kofermenty

Znáte pivaře, co rádi degustují? Zajděte do Pultu a vyberte sixpack podle chuti – výběr je bohatý, od lehkých ležáků přes šťavnaté kyseláče až po hutnější IPA styly. Nebo se poraďte s někým z výčepních a nechte si balíček namixovat. Velké milovníky piva či pivařský pár pak potěšíte soudkem dvanáctky od Dvou kohoutů!

Pro láhev či sixpack piv ve skle můžete zajít také do Automatu Matuška, karlínského Beergeeku nebo holešovické kavárny Osada. V lednicích se tu chladí široký sortiment z pivovaru Obora.

Pokud vaši blízcí rádi zkusí i něco odvážnějšího, pořiďte jim koferment od Jirky Sládka alias Métaphore. Jirka se pustil do netradičních příprav piva – některá nechává kvasit s vinným moštem, jiná zase s čerstvým ovocem. Lahev takových pivních bublin pořídíte ve vinotéce Vin de Marie v Dlouhé ulici.

View post on Instagram
 

Pivní sklo, co má design

Pečlivě ošetřené pivo patří do pečlivě vyfoukaného skla! Propracované pivní sklenice – s uchem i na stopce – pořídíte na e-shopu české sklárny Rückl. Nebo raději sáhnete po džbánu?

Škola čepování

Výčepní z Lokálu naučí vyseknout hladinku jako křen úplně každého! Přesvědčte se o tom sami na Škole čepování s Luckou Janečkovou. Vysvětlí vám techniky čepování, zasvětí vás do výčepního řemesla i péče o pivo a přihodí zábavné příběhy z hospodské historie. Odejdete plní znalostí, dovedností a pečlivě ošetřeného piva!

View post on Instagram
 

Povinná pivní četba

Jestli se o někom dá říct, že ví všechno o legendárních hospodách pražských, tak je to Lukáš Berný, autor knihy Kde pijí múzy! Ponořte se s ním do historie svérázného života pražských lokálů a zjistíte, že staré pravdy leckdy platí dodnes. Kniha má čtyři díly, takže buď můžete pod stromeček zabalit rovnou všechny, anebo je darujte postupně, a máte vystaráno hned na čtvery Vánoce.

Zábavnou četbou tak akorát k pivu je Pivo za císaře pána – dílo plné starých dobových fotografií, doplněných krátkými texty o výrobě i konzumaci piva za dob císaře.

Když merch, tak pivní

Co dělá ze stálého hosta neobyčejného štamgasta? Přece merch! Jestli máte nablízku někoho, kdo každý pátek zamíří do Dvou kohoutů, mrkněte na jejich e-shop s merchem, a dárek máte raz dva. Minimalistické oblečení s logem dostanete taky na e-shopu Pult a vašim kamarádům bude zaručeně slušet i lokálovský merch – pořídíte online i osobně u výčepu!

Fanoušků pivovaru Matuška je mezi pivaři hojně – pro ty najdete dárek na Matuškově e-shopu. Kromě triček s logem pivovaru tam potkáte třeba kulich, který si o místo pod stromečkem vysloveně říká.

View post on Instagram
 

Potřeby pro domácí výrobu piva

Tady už se pohybujeme ve vyšších vrstvách pivních fajnšmekrů! Domácí vaření piva je um, který vyžaduje pořádné vybavení – všechno, včetně chmele, vám nabídnou na e-shopu už zmíněného Beergeeku.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.