Gastro podcasty, které vás neuvaří nudou

2. listopadu 2022
Foto: Anna Grosmanová (Foodpioneer)
O jídle se to mluví samo! Máme pro vás výběr gastro podcastů, které baví, vzdělávají a rozšiřují chuťové obzory. Který posloucháte vy?

Potraviny Hany Michopulu

Gastro publicistka Hana Michopulu tvoří podcast o tom, jak dobře jíst, vařit a žít. K mikrofonu si zve kuchaře, zemědělce, sběrače a další zajímavé hosty, kteří mají společné téma – potraviny. Doporučujeme pustit si epizodu s houbařem Lukášem Vránou, rozhovor o pastevním chovu krav nebo starší díl o zvěřině se šéfkuchařem Martinem Štanglem. Čím začnete?

Ve vlastní šťávě

Trendy v současné gastronomii servíruje magazín Ve vlastní šťávě – a foodblogerka Juliana Fischerová alias Maškrtnica, která vede rozhovory s profíky z branže a mapuje tak dění na české scéně. Nejnovější díly vás zavedou na akvaponickou farmu nebo do brněnské restaurace Manya a taky vám vyjasní, jak se zpracovává káva na plantážích. Projděte se archivem!

Fanklub pozoruhodných surovin

Mezi české gastro podcasty se nedávno zařadil Fanklub pozoruhodných surovin – pořad Ambiente o jídle a lidech, kteří mu dělají dobré jméno. Půlhodinové reportáže natáčí rozhlasová novinářka Hana Kuncová a reportérka Anna Grosmanová alias Foodpioneer, která vyráží na pole i do kuchyní, aby se dozvěděla vše o (ne)obyčejných surovinách. Zaujal vás nejvíc přeštík, rajče nebo jablko?

View post on Instagram
 

Velká žranice

Hanu Kuncovou uslyšíte i v netradičním podcastu Velká žranice, který vysílá do éteru společně s hercem Lukášem Hejlíkem. Ten přivádí ke stolu osobnosti z české gastronomie a moderuje diskuse, během kterých se stihnou podávat čtyři chody – drby z branže a gastro trendy, hlavní téma i sladká pochvala. Ochutnejte sami!

Journey to the Center of Food

Zajímá vás historie koření, objevení zmrzliny nebo guilty pleasures britské královské rodiny? Pusťte si anglický podcast Journey to the Center of Food by Heston Blumenthal – a podívejte se na jídlo očima historiků, archeologů, šéfkuchařů a jiných expertů.

Freshly Squeezed

Světoznámý portál Fine Dining Lovers produkuje podcast Freshly Squeezed s podtitulem Food Stories Served Straight. Koncept? Přímé výpovědi šéfkuchařů, vědců, designérů a všech, pro které je jídlo posláním i naplněním. Nečekejte rozhovory ve studiu ani žádný scénář – jen čistou gastro inspiraci!

View post on Instagram
 

+ Kávové podcasty

Nejen o kávě se povídá v podcastu šumperské kavárny a pražírny Pikola – majitel Jirka Giesl neformálně zpovídá baristy, pražiče, kuchaře a přátele, které spojuje láska k výběrové kávě a gastronomii. Profíci za kávovarem mají na seznamu také podcasty pražíren doubleshot a Candycane Coffee, rozhovory od European Coffee Trip nebo Roast Different a spoustu dalších projektů nabitých kofeinem!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.