Jídlo a radost
facebook
instagram

Články od autora:Blanka Datinská(741)

Obrázek
  • Osobnosti gastronomie

O kuchyni a kultuře Japonska

Rozhovor s Darjou Kawasumi, majitelkou pražské restaurace Miyabi. O japonské kultuře, o kjótské mrkvi a fascinaci krásou.

  • N
  • N
Obrázek
  • Středoevropská kuchyně
  • Recepty

Recept na bezové kosmatice

Jak se v červnu tradičně smaží bezové květy?

  • N
  • N
Obrázek
  • Recepty
  • Středoevropská kuchyně

Recept na chřestový knedlík

Vyzkoušejte historický recept na chřestový knedlík z roku 1759 v moderní verzi. Postup, suroviny i tipy na servírování.

  • N
  • N
Obrázek
  • Vzděláváme se

Co přináší Japonsko české gastronomii

Japonsko už desítky let ovlivňuje celosvětovou gastronomickou scénu. Jak se jeho kultura dotýká české kuchyně – a čím nepřestává fascinovat?

  • N
  • N
tradiční langoše v budapešti
  • Gastro výlety
  • Středoevropská kuchyně

Budapešť na talíři: Jak se v Maďarsku vaří minulost i budoucnost

Jak se v Budapešti prezentuje maďarská kuchyně a v čem spočívá inovace, když dojde na guláš?

Bezpečnost práce v kuchyni
  • Teorie, tipy a triky

Bezpečnost v kuchyni

Co znamená obezřetnost v kuchyni a jak předejít zranění?

  • N
  • N
Obrázek
  • Středoevropská kuchyně

Co je středoevropská kuchyně?

Česká kuchyně je jedním z pilířů středoevropské gastronomie, a přece si uchovává autenticitu.

Kreativní šéfkuchař Daniel Juráš v UMu
  • Osobnosti gastronomie
  • Práce v gastru

Od matematiky do michelinské restaurace. Kdo je Daniel Juráš?

Kudy vedla jeho cesta do Ambiente? Přes Londýn a Faerské ostrovy.