Kávová omáčka ke steaku

10. července 2019
Foto: Honza Zima
Káva, lanýžový olej, silný demi glace a máslo. Tyhle výrazné suroviny jsou základem kávové omáčky, která je stálou položkou v nabídce Kantýny. Její intenzivní chuť a hedvábná textura skvěle doprovodí hovězí maso připravené na grilu. Zkuste ji podle receptu zástupce šéfkuchaře Pavla Brichzina.

Na 4 porce potřebujete:

  • 160 ml hovězího demi glace
  • 20 ml espressa
  • 60 g stařeného hovězího loje, nakrájeného na kostičky (koupíte v řeznictví v Kantýně)
  • snítka tymiánu
  • 20 g másla
  • 2 polévkové lžíce
  • lanýžového oleje
  • 2 g mletého černého pepře
  1. V hrnci rozpusťte demi glace, přidejte kávu, lůj a tymián. Zahřejte a nechte chvíli provařit.
  2. Sundejte z plamene, přidejte máslo, lanýžový olej i pepř a odstraňte tymián. Už nezahřívejte. Počkejte, až se máslo rozpustí, a promíchejte. Podávejte ke grilovanému hovězímu.

Kam na nákup?

Suroviny na tehle recept koupíte v Našem mase v Dlouhé ulici 39 nebo v řeznictví v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.