facebook
instagram

Kde ráda jí Viktorie Sapoušková? Vezme vás do Esky, Almy a Bjukitchen

25. června 2025
Foto: Mischa Babel
Od sushi, přes pizzu až po kávu a preclík. Viktorie Sapoušková, autorka kuchařky BlaBlaBla a content creator a copywriter knihkupectví Book Therapy nám dala svoje tipy na místa v Praze, kde si vždycky dobře pochutná.

Moje ideální sobota začíná na Náplavce, odkud to beru s taškou zeleniny přes pekárnu U Kalendů, kde se zastavím pro chleba. Ráda se sem ale vracím i na oběd nebo večeři s mámou i kamarády – skládáme ji z malých jídel, ze kterých nikdy nevynechám grilovaná salátová srdíčka a hlavně tvarůžkovou pěnu s angreštem a pohankou. 

Jestli jsem někde štamgast, pak rozhodně v Bjukitchen. Strategické místo na trase domov–práce a menu, které se mnou téměř stoprocentně rezonuje. Většinou volím salát, který mění podle sezóny, nebo burratu, teď aktuálně v dokonalé kombinaci s hráškem a artyčoky. A když dezert, tak ořechový rohlíček nebo soft serve s olivovým olejem a solí. A kdybyste náhodou tápali, Bářina signature omeleta rozhodně nezklame.

Kdykoliv se ocitnu poblíž, vedou moje kroky do Onesip v Haštalské – v létě cold brew na chodníku, v zimě horká Ajala v okně. Častěji teď ale chodím do Onesip v Mánesově a beru filtr a preclík s cream cheese jako snídani s sebou do Book Therapy.

Kdybych si měla vybrat jeden podnik, kde budu až do konce života snídat, rozhodně to bude Eska. Na Letné burratu s nakládanou zeleninou a bazalkovým olejem, v Karlíně snídani Eska, a v obou případech loupák a batch brew.

View post on Instagram
 

Během covidu jsem objevila saláty z Brasileira: cizrnový salát se sušenými rajčaty s dresinkem z paprik a bramborový salát z Ria. No a pak jsem propadla grilovaným krevetám s jejich dokonalou majonézou a taky skvělému sushi! 

A když už je řeč o sushi, tak nedám dopustit na Imperial Sushi. Myslím, že „nebe v hubě“ chutná přesně jako Tuna truffle roll, Spicy tuna roll nebo Rainbow roll… 

S nejlepší kamarádkou máme oblíbenou předvánoční tradici: stavíme se do ateliéru k Dick Wolf a Scent Roche a pak do Kuchyně na koprovku s vajíčkem a panák vaječňáku. Nebo dva.

View post on Instagram
 

Myslela jsem, že nemusím sladké a už vůbec ne tiramisu, ale pak otevřela Betty Svátková Matildu a vyvedla mě z omylu. Sázka na jistotu jsou tu také Bigoli al tartuffo a pokud na menu zahlédnete smaženou divokou brokolici s pecorinem, radím vám, jděte do ní. 

Další, kdo mě vyvedl z omylu, je Kateřina Jakusová, protože než otevřela Slice Slice Baby v Holešovicích, tak by mě nikdo nepřesvědčil, že kimchi na pizzu patří. Nejsem velká fanynka gastronomických fúzí, tohle mě ale přesvědčilo, že je občas dobré (v tomhle případě vynikající) tomu dát šanci.

S blížícím se létem mě to čím dál tím víc táhne do Lokálu. Nejčastěji Kuželka, sem tam Stromovka, ale vždycky ten nejlepší šnýtek

View post on Instagram
 

A když na víno, tak do vinárny v Almě. Je tam klid, super playlist i skvělý popcorn. A samozřejmě to víno – za mě vede Monk Dominik, Okr a Hedonista od Nestarce nebo svěží Ryó Pét-Nat od Porta Bohemica. 

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme