Facebook

Lokál U Bílé kuželky

13. srpna 2019 Autor: Klára Kvitová Foto: Kubo Krížo

Otevíral rok po Lokálu Dlouhááá, tedy 2010, je v něm 10 pivních tanků a 190 židlí. Interiér je líbivý, proto bylo velkým překvapením, když trvalo skoro dva roky, než místní lidé Lokál na Malé Straně objevili a vzali za svůj. Kuželka, vyzdobená ilustracemi Bohumila Vašáka ze Studia Najbrt, je známá vřelou rodinnou atmosférou a tím, že je tu dobrá parta – personál spolu tráví volný čas, a někteří spolu dokonce bydlí.  

Jako manažer Kuželku rozjížděl Petr Opálka. Po jeho odchodu do Lokálu CZ sem nastoupil Filip Trčka a poté, co uplynul domluvený rok, předal žezlo současnému manažerovi Františku Šťástkovi – mistru světa v čepování 2013. Kuchyni dlouhé roky vládl Petr Benda. V létě 2017 se stal kreativcem v Lokálu CZ; vystřídal ho Martin Filip, bývalý zástupce šéfkuchaře La Degustation, a společně vybojovali michelinské ocenění Plate, nyní kuchyni šéfuje Jakub Novák. V dolním patře Kuželky rozjel Lukáš Svoboda svou Školu čepování.

Mohlo by vás zajímat
Co všechno zažil dům U Bílé kuželky?

Rvačky kvůli kuželkám, hrátky o peníze i prosakování spodní vody.

Více zde

Gastronomii posouvá každý z nás, kuchař i host

Načíst další článek...