Oldřich Sahajdák s ukrajinskými kuchaři uvaří Nadějnou večeři pro Ukrajinu

6. června 2022
Foto: Honza Zima
14. a 15. června se uskuteční Nadějná večeře, kterou naservíruje ukrajinsko-český tým kuchařů v čele s Oldřichem Sahajdákem, šéfkuchařem michelinské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise. Co uvaří a komu tím chtějí pomoct?

„Světové události ovlivnit nemůžeme. Můžeme ale ovlivnit, jak se k nim postavíme. Zvlášť teď, když konflikt na Ukrajině přestává plnit média i naše myšlenky. Lidé, co tam zůstali, ale naši pomoc pořád potřebují,” říká Oldřich Sahajdák z La Degustation Bohême Bourgeoise. Společně s Ukrajinci proto pořádá dvě večeře v prostorách vzdělávacího centru UM na Národní třídě v Praze a všechny peníze, které za ně hosté zaplatí, pošlou ukrajinské ambasádě.

Kuchaři spolu s ním připraví menu složené z jejich oblíbených jídel doplněné vinným párováním. Do kuchyně se postaví tři Ukrajinci – Sergey Oseredko a Olga Sytkina (oba pracují v Café Savoy) a Roman Davydov z Esky.

Na talířích se objeví například šuba nebo banuš, ale také české chody od Oldřicha Sahajdáka, Petra Bartoše z Kruhu a kreativního šéfkuchaře Ambiente Jirky Horáka. Chybět nebude ani dezert od Lukáše Pohla z cukrárny Myšák. Obsluhovat bude tým vedený ombudsmanem hostů Filipem Trčkou a ukrajinskou letuškou Marií Kozinkina – oba pracují v kanceláři Ambiente.

Večeře se bude podávat v Umu na Národní třídě v úterý a ve středu 14. a 15. června. Prostírat se bude vždy 25 míst, začátek je v 19:30 hodin. Vstupenka stojí 5 500 Kč a koupit se dá přes GoOut.

Večeře plná naděje!

Příští týden můžete zažít Nadějnou večeři - a přispět na podporu Ukrajiny. Osmichodové menu se odehraje pod taktovkou šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka a celý výtěžek z akce poputuje na ukrajinskou ambasádu! Už máte lístek?

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.