Navštivte vánoční obchod pro náročné jedlíky!

2. prosince 2020
Foto: Honza Zima/ Jakub Dohnálek
Cukroví, luxusní oleje a skvělá vína, ale taky originální trička a talíře, nebo dárkové poukazy. Po roce se v Ambiente znovu otevřel vánoční obchod Jídlo a radost pro milovníky dobrého jídla a pití, ve kterém si nakoupíte online. Z čeho můžete vybírat dárky pod stromeček?

Pořádnou dávku inspirace na Vánoce tentokrát pořídíte online – v e-shopu pro náročné jedlíky čekají poukazy na degustace, snídaně a další zážitky z restaurací Ambiente, ale taky spousta dárků pro všechny, které baví jídlo a gastronomie. V tomhle obchodě vám bude chutnat!

1. Vánoční edice

Pravou zimní atmosféru vám doma navodí vánoční granola, vaječný likér nebo sirup na svařák. V Esce zavařili sladké marmelády a džemy, které se perfektně hodí na vánočku i do lineckého, a cukráři z Myšáka připravují tradiční cukroví, takže si místo pečení můžete v klidu vychutnat třeba filtrovanou kávu z limitované edice pražírny Candy Cane.

V Myšákovi chystají velký vánoční koš s výběrem sladkostí a cukrářských výrobků, další dobroty nejen z podniků Ambiente balíme do dárkových boxů Jídlo a radost. Nakombinovali jsme v nich sladké i slané chuťovky, koření a bylinky, víno i pivo.

2. Překvapení pro gurmány

Pro fajnšmekry se v e-shopu najdou speciality jako kmínový olej nebo olej z bílého máku, libečková sůl, kdoulový kompot nebo smrkové výhonky z Esky. Z Karlína poslali taky sušenou raritu – českou podzimní houbu s názvem stroček trubkovitý, která se přidává do proslulé červené pšenice nebo do valašského kysela.

Masožravce potěší kvalitní konzervy z Našeho masa, například játrová paštika, hovězí žebro ve vlastní šťávě nebo vepřový bůček s kmínem, a vinaři si kromě dobré lahve s chutí otevřou třeba sardinky v oleji z Bokovky.

3. Pro kuchaře

Těm, kdo nejraději tráví volný čas v kuchyni a sledováním kuchařských show na Netflixu, rozzáří oči zástěra z Našeho masa nebo profesionální kuchařský či dranžírovací nůž ze speciální oceli.

4. Pro nadšence do vína a cideru

Svátky si zaslouží lahev výjimečného vína! Vinárna Bokovka a Winegeek.cz poslaly na e-shop nebezpečně pitelné kousky z Moravy i ze zahraničí – ve skleničce vás potěší víno od Kuby Nováka nebo Johannese Trapla, případně z vinařství Dlúhé Grefty, ale taky cider Utopia nebo pét-nat od Brand Bros. O něco silnější požitek zařídí Navrátilova Slivovica, abstinentům zase zachutná březová míza Euforie.

5. Praktický design

Štamgasti podniků i fanoušci designu jistě budou hrdě nosit kšiltovku z Bufetu, trička ze Dvou kohoutů či plátěnou tašku z Našeho masa. Tak jako každý rok můžete nadělit i talíře z Lokálů, na kterých dostává slavnostní nedělní oběd úplně jiný rozměr.

6. Pozoruhodné suroviny

V e-shopu na vás čekají i talíře z porcelánky Thun a módní výrobky od slovenské značky Buffet, které ilustrovala Téra Šiklová. Ta dala zábavnou podobu zdánlivě obyčejným surovinám, které jsou přitom opravdu pozoruhodné, a navíc zásadní pro českou kuchyni. Na tričkách, nádobí a plátěných taškách se tak objevuje křupavé jablko, žhavá brambora nebo třeba silný pastinák. Lokálnost může být stylová!

View post on Instagram
 

7. Zážitky v restauracích Ambiente

Obrázky české zeleniny a ovoce se otiskly i dárkové karty, které jsou platné ve všech podnicích Ambiente. Můžete je nabít libovolnou částkou od 300 Kč a předplatit svým blízkým například brazilské churrasco, kvalitní české maso v Kantýně nebo návštěvu znovuotevřeného Čestru.

Rozhodování vám usnadní poukazy na konkrétní zážitek – darujete spíš brunch v Esce, snídani v Café Savoy pro dva, ochutnávku dezertů v Myšákovi, nebo degustaci v Pizze Nuova?

Vánoce (nejen) pro náročné jedlíky

Vydejte se na vánoční nákupy do e-shopu Jídlo a radost. Můžete si tam objednat spoustu originálních dárků spojených s dobrým jídlem a pitím nebo zážitek v restauracích Ambiente.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.