Ondřej Štokl: Praha s kávou v ruce

1. srpna 2022
Jsem milovník kávy – je to pro mě práce i koníček. Denně ochutnám velké množství kávy nejen v podnicích Ambiente, ale prakticky v celé Praze. Dokonalých kaváren a espresso barů tady totiž máme opravdu hodně, a navíc jsou strategicky rozmístěné po celém městě. Zavedu vás do svých nejoblíbenějších!

Kafemat v Dejvicích

Dejvický Kafemat je pojem! V malém espresso baru vás vždy obslouží dva špičkoví baristé, kteří mají na kontě vítězství v baristických soutěžích. Není divu, že se tu každé ráno tvoří fronty – kdo miluje kávu a bydlí v Dejvicích, ten své první ranní kroky směřuje právě sem. Na mlýnku mají už osm let Square Mile z anglické pražírny.

Pracuje tady i Dominik Novák, kterého mám strašně rád. Je to sympatický Slovák, který mě vždycky rozesměje svým černým humorem. 

Ráj kávy na Letné

Momentálně tu je okolo dvaceti skvělých kaváren. Hodně trendy je teď Café Hrnek. Pracují tady strašně šikovní kluci, navíc kromě kávy umějí i brunche! Jejich koncept si nesmíte nechat ujít.

Moje srdcovka v Holešovicích

Z Letné je to kousek do Holešovic, kde je Osada – tajuplný podnik, který je mi hodně blízký. Má krásný vnitroblok s nabídkou čerstvých ovocných šťáv, piv z malých pivovarů, naturálních vín a menších jídel. Určitě zkuste sendvič Monte Riči! Na mlýnku mají zrnka z liberecké pražírny Nordbeans a občas taky limitky z celého světa, nejčastěji ze Skandinávie. 

View post on Instagram
 

Eska a Můj šálek kávy 

V Karlíně je to jasné – Eska je moje srdeční záležitost! Právě tady totiž odstartovala moje cesta v Ambiente. V roce 2016 jsme začali zkoušet, jestli hostům v restauracích bude chutnat výběrová káva. V Esce to prošlo, a tak jsem se vydal zvyšovat povědomí o kvalitní kávě do dalších podníků Ambiente. A myslím, že se to nakonec opravdu povedlo! Eska je navíc sázka na jistotu, i pokud jde o jídlo. Můžete si tu užít výborný brunch, oběd i degustační večeři.

View post on Instagram
 

A samozřejmě nesmím zapomenout na legendární Můj šálek kávy, protože její majitel, pan Jaroslav Tuček, naučil Prahu pít dobrou kávu. Jestli hledáte kořeny výběrové kávy v Praze, jste tu správně!

Káva a sladkosti v cukrárně Myšák

Ani v centru nemusíte slevit z nároků na kvalitně připravenou kávu. Přímo u Václaváku najdete cukrárnu Myšák, kde kromě zkušených cukrářů pracují taky šikovní baristé. Ke kávě si objednejte větrník. Pokud zrovna nemáte hlad, ochutnejte ho aspoň v tekuté formě a dejte si štamprli jejich likéru Větrník!

Z Myšáka je to pár kroků do Lokálu U Jiráta – tady celý kávový den spláchněte ukázkově načepovanou hladinkou!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.