Připravte si mandarinkový cordial a z něj vánoční gimlet podle barmana Jardy Novotného

S jakou vůní máte spojené Vánoce? Pokud váš adventní čas voní po mandarinkové kůře a kardamomu, bude vám chutnat vánoční gimlet od barmana a šéfbaristy z Ambiente Jaroslava Novotného. Jarda doporučuje připravit si pro koktejl vlastní mandarinkový cordial – svěží, tekutý sirup. Zabere to pár minut a výsledek stojí za to.
Suroviny na cordial:
- 200 ml vymačkané mandarinkové šťávy
 - 100 g cukru krystal
 - kůra ze slupek z vymačkaných mandarinek
 
Postup:
Mandarinky rozpulte a vymačkejte tak, aby vám zůstaly slupky. Kůru nastrouhejte a přidejte ke šťávě do kastrůlku. Přisypte cukr. Přiveďte k varu a míchejte, dokud se všechen cukr nerozpustí.
Slijte cordial do lahve nebo skleničky a uchovejte v lednici.
Suroviny na 1 koktejl:
- 40 ml ginu (třeba Beefeateru)
 - 10 ml campari
 - 20 ml mandarinkového cordialu
 - 25 ml limetové šťávy
 - pár kostek ledu
 - pár kapek cardamom bitters (pokud ho nemáte, můžete cordial infuzovat semínky z kardamomu)
 
Postup:
Pár kostkami ledu si vychlaďte sklenku na koktejl. Doporučujeme drobné sklo na vysoké stopce. V šejkru smíchejte všechny ingredience i led a řádně promíchejte – prošejkujte.
Přes sítko přelijte koktejl do sklenky bez ledu a servírujte. Na zdraví!
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.



