Facebook

Sekaná – 14. týden

273
4. dubna 2019 Autor: Martina Píšová

Další Sekaná je tady. Tentokrát odhalí tipy na podcasty o jídle, možné důvody, proč v Praze nepřibývají michelinské hvězdy, a žhavou novinku od tvůrců seriálu Chef’s Table. A k tomu vám nabídneme pivo i víno.

6 tipů na podcasty o jídle
Už jste objevili podcasty ze světa gastronomie? Tenhle fenomén je tu už pár let, u nás zažívá boom v posledních měsících. Není divu – jde bezplatnou studnici inspirativních příběhů, motivace, know-how a zábavy. Navíc šetříte čas, protože si obzory můžete rozšiřovat cestou do práce, v autě, před spaním, při sportu anebo třeba při vaření. Tady jsou naše tipy.

Vinitaly 2019
Zásadní událost pro všechny vinaře a sommeliery proběhla na konci března v italské Veroně. S více než 130 tisíci návštěvníků ze 143 zemí je Vinitaly největší veleterh s víny na světě. Velké pozornosti se letos dostalo organickým vínům – organizátoři jim vyhradili celou sekci Vinitalybio.

Polemiky kolem michelinských hvězd
Co říká letošní Michelin? Restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise a Field obhájily hvězdu. A z červeného průvodce Main Cities of Europe vypadly dva podniky oceněné Bibem – oba, jak Maso a kobliha, tak Bistrøt 104, jsou totiž zavřené. Žádná nová česká restaurace se na prestižní seznam nedostala. O důvodech se ve foodie komunitě živě polemizuje, tak se podívejte.

Tvůrci Chef’s Table chystají novinku
Oblíbený seriál na Netflixu Chef’s Table aktuálně připravuje bokovku zaměřenou na street food. Tvůrci se v novém seriálu odkloní od nažehlených ubrusů a fine diningu a proniknou do exotičtějších podniků přímo v ulicích. „Venku to bude 26. dubna. Máme pro vás hodně zajímavých destinací a pár ještě zajímavějších příběhů. Nemůžu se dočkat,“ napsal na svém Twitteru producent Brian McGiin.

Sládek vs. výčepní
Seznámili se před sedmi lety a z jejich přátelství se zrodil společný projekt – pivovar, ve kterém se střetly názory i zkušenosti sládka a výčepního. Riskantní nápad se vyplatil, brzy se totiž ukázalo, že se ti dva neperou, ale vzájemně doplňují, obdivují… a někdy i rozčilují.

„Je to jednoduché – výčepní čepuje a sládek vaří. Každý dělá to, co umí nejlíp, a nekecá tomu druhému do práce. Jedině pak se tahle dvě řemesla mohou vzájemně respektovat a přistupovat k sobě s pokorou,“ říká Lukáš Svoboda v rozhovoru s Adamem Matuškou. 

Co dávat na sociální sítě, když máte restauraci?

Načíst další článek...