Facebook

Sekaná 33. týden

248
16. srpna 2018 Autor: Martina Píšová

Na ikonu francouzské gastronomie Joëla Robuchona vzpomíná celý svět. Zavzpomínáme i my, kromě toho vám ale představíme novou cukrárnu Cakes and Bubbles, vysvětlíme, jak to v restauracích funguje s rezervacemi, a podíváme se na to, z jakých objednávek se kuchařům ježí vlasy na hlavě.

Zemřel Joël Robuchon
Ve věku 73 let zemřel ikonický šéfkuchař Joël Robuchon. Jeho restaurace L’Atelier se v průběhu let rozrostla na dvanáct poboček a Robuchon za ně posbíral neuvěřitelných 32 michelinských hvězd. Kromě vysokých hodnocení za sebou nechává obrovský odkaz v podobě nové vlny francouzské kuchyně, podle které vaří kuchaři po celém světě.

Albert Adrià otevírá cukrárnu
Momentálně jeden z nejoblíbenějších španělských šéfkuchařů v listopadu otevře svůj první podnik v Londýně. Bude se jmenovat Cakes and Bubbles a půjde o cukrárnu spojenou s barem zaměřeným na šumivá vína. Cukrárnu najdete v hotelu Hotel Café Royal na Regent Street.

Y otra…..

A post shared by Albert Adria (@albert.adria.acosta) on

Rezervace v restauracích
Zapisujete si do klasické rezervační knihy, nebo jste přešli na digitální aplikace? Upřednostňujete telefonát, anebo komunikujete po mailu? Některé restaurace se rozhodly fungovat bez rezervací, jinde vás naopak k jinému než předem zamluvenému stolu neusadí. Záleží na typu a přístupu podniku, jedno je ale jasné – pro hosta znamená rezervace službu a jistotu, pro restauraci zase možnost předvídat a plánovat.

Co neradi vaříte?
Magazín Fine Dining Lovers se zeptal pětadvacítky šéfkuchařů, ze kterých objednávek se jim ježí vlasy na hlavě. A každý si našel to svoje. Neoblíbená je třeba možnost snídaně po celý den, steak well done nebo vejce Benedict. Podívejte se sami schválně, ve které odpovědi se poznáte.

Návrat zkušeného cukráře
Ještě nedávno chodil do práce v jednu odpoledne, teď jeho den začíná v půl páté ráno. Lukáš Pohl se z New Yorku přesunul do Café Savoy – jako šéfcukrář vylepšuje stálou nabídku, řídí výrobu pro Myšáka a vzpomíná na recepty po babičce. Jaké jsou Lukášovy plány a co si myslí o (české) cukrařině? Vše se dočtete v rozhovoru na Jídlo a radost.

V Nomě 2.0

Načíst další článek...