Facebook

Sekaná 41. týden

427
13. října 2017 Autor: Martina Píšová

V Sekané tento týden vysvětlíme, proč jsme se letěli podívat až do Brazílie, kam se jezdí inspirovat René Redzepi, čeho se týká nejnovější trend v gastronomii, a vyhlásíme si nejlepší bar na světě.

Kuchyň za 20 milonů dolarů

Kuchyně šéfkuchaře Thomase Kellera v kalifornské The French Laundry má za sebou velkou rekonstrukci. Za 20 milionů dolarů. Zabírá téměř 200 metrů čtverečních, je opravdu moderní a Keller je z ní nadšený. Ve videu vás vezme na prohlídku.

Výlet za caipirinhou

Restaurace Brasileiro patří k nejstarším konceptům Ambiente. Chystají se v nich novinky, ještě před jejich zavedením se ale pracovní skupina v čele s Tomášem Karpíškem vydala na inspirační cestu přímo do Brazílie. Cíl? Podívat se, co je v brazilské gastronomii nového, a mimo jiné vymyslet, jak do Brasileira dostat otevřený oheň. Kolegové vše zaznamenávají na Instagramu.

Čerstvé ovoce kam se podíváš. Vychutnáváme Sao Paulo! #saopaulo #ambitrip

A post shared by Brasileiro (@brasileiro_restaurante) on

Na koktejl do Londýna

Nejlepším barem světa je oficiálně American Bar v Londýně. Gratulace přitom neputují jen do Spojeného království, ale taky na Slovensko, protože American Bar v ikonickém hotelu Savoy vede slovenský rodák Erik Lorincz. Hotelový bar, který je v provozu už od roku 1893, obdržel hned dvě ocenění, a to Nejlepší bar světa a Nejlepší bar Evropy. Na vrchol se vrátil po roční pauze.

Afrika jede

Ve Fine Dining Lovers upozorňují na jeden ze současných gastronomických trendů – africké chutě. Inspirace Afrikou se začíná odrážet v jídelních lístcích restaurací v Americe i Evropě. Dušená masa, kari nebo specialita tajine – osvětu rozjeli dva šéfkuchaři původem z Afriky: Grace Odogbili a Marcus Samuelsson.

Eleven Madison Park po rekonstrukci

Nejlepší restaurace světa je po čtyřměsíčním vylepšování interiéru opět otevřená. Majitelé Daniel Humm a Will Guidara tenhle úkol svěřili architektům z Alied Works. První fotografie jsou venku, takže vás zveme na prohlídku.

Novinky od Redzepiho

„Děláme přesně to, co před čtrnácti lety, když jsme otevírali první Nomu. Jezdíme od řezníka k řezníkovi, od farmáře k farmáři a od rybáře k rybáři,“ vypráví šéfkuchař René Redzepi ve videu, v němž shrnuje, jak je na tom s přípravou Nomy 2.0. Na konci přiznává, že kvůli průtahům rekonstrukce nestihne otevřít v prosinci, jak bylo původně v plánu. Aktuální zpozdění je ale prý jen měsíc, maximálně dva.

Manfreds a Markéta

Načíst další článek...