Studio Najbrt svými plakáty podpořilo gastronomii

30. března 2020
Foto: Studio Najbrt
Vylepte si ve svém podniku originální piktogramy od Studia Najbrt, které zábavnou formou ilustrují nejdůležitější bezpečnostní opatření pro zaměstnance i hosty v době nouzového stavu. Přístup k nim je otevřený a nestojí vás víc než pár minut u tiskárny a kousek lepicí pásky. Jak na to?

U výdejových okének se od tohoto týdne začne objevovat série piktogramů s názvem Hrajte s námi, kterou na podporu všech restauratérů v zemi vytvořilo Studio Najbrt. Humorné ilustrace bezpečnostních doporučení v provozech mají informovat hosty i zaměstnance a vyzývají k dodržování pravidel za koronavirové krize.

Restaurace ale není nemocnice ani metro, a tak jsme dali infografice pozitivní nádech.

„Rozhlédli jsme se po tom, jaká sdělení kde v souvislosti s koronavirem visí. Restaurace ale není nemocnice ani metro, a tak jsme dali infografice pozitivní nádech – plakáty jsou barevné, hraničí s ilustrací a vnášejí do tématu humor i nadsázku,“ říká grafik Jakub Spurný ze Studia Najbrt.

Bez rukavic do hospody nelez

Zábavné piktogramy ztvárňují nouzová opatření v restauracích od nošení roušky a dezinfekce přes bezpečný rozestup až po bezkontaktní platbu a výzvu, aby se hosté neshromažďovali před podnikem a skutečně si jídlo odnášeli domů.

„Tvorba piktogramů je náročná, ale v tomhle případě byla mnohem uvolněnější. Začalo to chlapíkem v roušce, přes kterou je vidět úsměv, a pokračovalo rukavicí, která připomíná facebookový lajk, nebo objednávkou, jejíž hlavní položkou je víno,“ uvádí Jakub příklady cedulek.

U vchodu i v zázemí

Piktogramy, které cílí na hosty i zaměstnance, si můžete zdarma stáhnout, vytisknout si je a nalepit jak na dveře restaurace, tak do zázemí. „Naše infografika je k dispozici všem podnikům. Věřím, že se nám podařilo aspoň trochu nadlehčit těžkou situaci v gastronomii a podpořit zodpovědný přístup nás všech. Protože jedině ten může situaci zlepšit,“ dodává Jakub.

Jak na to?

  1. Plakáty s piktogramy pro hosty a personál najdete ke stažení v otevřeném úložišti BrandCloud.
  2. Stažené plakáty tiskněte na digitální tiskárně ve formátu A3.
  3. Na tiskovém materiálu tolik nezáleží, ideální je však obyčejný křídový matný papír s gramáží 250 g/m².
  4. Kromě plakátů si můžete stáhnout a vytisknout i jednotlivé piktogramy, a to ve formátu A4 a bez ořezových značek, takže lze využít i domácí barevnou tiskárnu.
  5. Pomocí samolepek vyvěste plakáty na viditelné místo, například vedle výdejního okénka nebo na vstupní dveře podniku.
  6. Pokud chcete, aby vám grafika vydržela v plné kvalitě co nejdéle, nechte si obrázky zalaminovat.
  7. Piktogramy můžete zveřejnit i na sociálních sítích jako inspiraci pro další kolegy. 

Hrajte s námi

Dejte vaší zodpovědnosti grafickou podobu! Plakáty s piktogramy od Studia Najbrt si můžete stáhnout přímo tady.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.