Tatarák à la parisienne

24. května 2016
Foto: Vojtěch Tesárek
Vsaďte na čerstvé a kvalitní suroviny a připravte si parádní tatarák. V Cafe Savoy ho dělají po francouzsku – s kapary, okurkami a dijonskou hořčicí. A recept?

Na 2 porce:

  • 380–400 g hovězího masa (například vrchní šál kýty)
  • 1 cibule
  • 1 žampion
  • 30 g kaparů
  • 1–2 kyselé okurky

Na marinádu:

  • 2 žloutky
  • 30 ml smetany ke šlehání
  • 40 g dijonské hořčice
  • 25 g majonézy
  • 50 g kečupu
  • špetka mletého chilli
  • špetka mleté sladké papriky
  • mletý černý pepř
  • sůl

Postup:

  1. Všechny suroviny na marinádu důkladně rozmixujte.
  2. Cibuli, žampion, kapary a kyselé okurky pokrájejte nadrobno.
  3. Maso pomelte pomocí masového strojku nebo naškrábejte nožem.
  4. Umleté hovězí promícheje s marinádou, cibulí, kapary, žampiony a okurkami.
  5. Tatarák podávejte nejlépe s domácími hranolky.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.