Vzdělávání Ambiente se otevírá i zájemcům z jiných restaurací!

1. září 2022
Foto: Anna Grosmanová (Foodpioneer)
Ambiente vypisuje kurzy pro odbornou veřejnost! Profíci z různých podniků se tak mohou zúčastnit interního vzdělávání – a školení zaměřených třeba na vedení týmu, motivaci nebo řešení konfliktů v restauracích. Co nabídne podzimní program v Umu na Národní?

„Od začátku jsme chtěli, aby Um sloužil všem lidem z oboru a umožňoval jim vzdělávat se a sdílet. Proto zveme na interní školení i profíky zvenčí. Vidíme v tom benefit pro obě strany – naši zaměstnanci mají příležitost šířit své know-how za hranice Ambiente a zároveň se inspirovat přístupy odjinud,“ vysvětuje Tereza Kučerová z HR oddělení Ambiente. Podzimní kurzy se věnují především managementu – tady je harmonogram:

1. Mise na Mars

6. a 7. září proběhne školení formou herního tréninku, při kterém si účastníci vyzkoušejí techniky adaptivního leadershipu. Kurz s názvem Mise na Mars je určen generálním manažerům a šéfkuchařům. Budou se učit, jak zvládat konfliktní situace a reagovat na změny v provozu, jak formovat samostatný tým a vytvářet pro své lidi bezpečné a podporující prostředí.

Dvoudenní program vedou externí lektoři ze vzdělávací společnosti Develor, cena za osobu vychází na 15 000 Kč a zahrnuje i pronájem, občerstvení a další náklady spojené s organizací.

2. Talk show

Nový formát vzdělávání představí beseda s generálním manažerem řeznictví Naše maso Radkem Chaloupkou. Ten se 5. října postaví na podium kina Evald a zahájí tak sérii pravidelných setkávání s jasným cílem – předávat zkušenosti mladé generaci, která se může poučit z chyb služebně starších kolegů a zúročit jejich zkušenosti na své cestě gastronomií.

Pozvání na první talk show přijal Vlasta Lacina Jiroš, majitel velkoobchodu Amaso, bývalý šéfkuchař několika provozů Ambiente – a člověk, který má dost co říct k tématu Lidi aneb Kde hledat a jak si udržet zaměstnance. Diskutovat se bude od 9 do 14 hodin a za účast se vybírá 1000 Kč.

3. Růstové myšlení

„Ať už si myslíte, že něco dokážete, nebo ne, máte pravdu.“ Tohle motto vystihuje obsah školení, které se odehraje 18. října v Umu a vysvětlí, co je to růstové myšlení a jak ho využít při vedení týmu a restaurace.

Řeč bude o vzorcích, které nás brzdí a ovlivňují naše vnímání reality, o překonávání vlastních selhání a motivaci druhých. Dojde i na otázku osobního i profesního růstu, který se často odvíjí právě od nastavení mysli. Workshop s lektorem Lukášem Havránkem z GrowJOB Institutu potrvá od 9 do 14 hodin a stojí 4000 Kč za osobu.

Pokud se chcete přijít vzdělávat do Umu, napište na e-mail tereza.kucerova@ambi.cz. Pojďme společně posouvat českou gastronomii!

Kurzy pro profíky!

Manažeři, kuchaři, obsluha i sommelieři - pro každého se v Umu najde kurz! Jaký si vyberete?

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.