Šéf, který hosta nepovyšuje nad zaměstnance
Co dělá Tomáše Kubarta (26), generálního manažera top londýnské restaurace, šéfem snů? Kromě nadšení a chuti pořád se učit i to, že nezapomněl, jaké to je, když začínáte.
Jsme lidé z Ambiente. Dělíme se s vámi o to, co víme, kde se učíme a inspirujeme – a řekneme vám, proč naše maso chutná jinak nebo za jaké dodavatele dáme ruku do ohně. Co si dáte?
Chcete se na něco zeptat? Máte nápad na článek? Ozvěte se nám!
Jednou za čas vám pošleme výběr článků. Žádný spam – jen to nejchutnější.
Co dělá Tomáše Kubarta (26), generálního manažera top londýnské restaurace, šéfem snů? Kromě nadšení a chuti pořád se učit i to, že nezapomněl, jaké to je, když začínáte.
Až budete v Londýně, zajděte na koktejl do baru Alexe Krateny. Proč právě tam?
Jak se to dělá? Zjistíte to z rozhovoru Lenky Požárové.
Eggslut = vaječná bublina, která v Londýně rychle splaskla. Aspoň podle Lenky Požárové.
Příběh chlapíka, který se evidentně řídí heslem „Nikdy to nevzdávej!“
V metropoli nad Temží je možné ochutnat ledacos, neboť se tu koncentrují jak lidé, tak chutě z celého světa. Kde začít a kam pokračovat? Tady je seznam Lenky Požárové.
Lenka Požárová vám představí nový kulinární fenomén v podání Samin Nosrat.
Za Martinem Žufánkem se do jejich rodinného lihovaru vypravila Lenka Požárová. Řeč padla kromě pálenek i na absint, kterým Martin vytřel světu zrak.
Kde se zážitek z jídla násobí netradičním umístěním podniku? Přehled o tom má Lenka Požárová.
Ať je to gin z trnek, čokoláda s drobky chleba, nebo slaninový džem s kávou. Všechno je to prudce jedlé, a hlavně britské.
Lenka Požárová zodpovědně testovala bary i drinky – a tady je její výběr.
Lenka Požárová a její tipy z Londýna. Některé jsou dost rafinované – a přitom vlastně úplně jednoduché.
Londýnské restaurační toalety dovedou být velmi pestré. Někdy se neobvyklému nápadu usmějete, někdy užasnete, jindy vás znervózní.
Jak funguje česko-slovenský obchod v britské metropoli a co z českých surovin v zahraničí chybí?
Nahlédnutí Lenky Požárové do kuchyně skleníkové restaurace Petersham Nurseries s michelinskou hvězdou.
Jaké to je ocitnout se v kuchyni vyhlášené indické restaurace v londýnském Cinnamon Club? Zažila to Lenka Požárová.
Lenka Požárová pro vás vybrala 13 zásadních ingrediencí. Very British!
První vegetariánskou restauraci na světě zapsanou v Guinessově knihy rekordů nenajdete v New Yorku, Londýně ani jiné metropoli udávající kulinární trendy. Leží v ospalém Curychu a provozuje ji čtvrtá generace rodiny Hiltl.
Jak může souviset vznik sendviče s hraním karet? Jak se vůbec přihodilo, že se v Anglii stal tak oblíbeným?
Káva s uhlím nebo taky bezbarvá. To jsou nejnovější londýnské úlety, tak jak je objevuje a ochutnává zapálená kuchařka Lenka Požárová.
Kde se stavit na avantgardní doughnut a kde na bazalkovou zmrzlinu? Lenka Požárová vás nasměruje.
Anebo spíš nedohonil? Postřehy Lenky Požárové coby servírky v zahraničí.
Byl to zatím mu nejlepší zážitek ze stáže. Jídla se tu totiž ochutnávat MUSÍ.
Můžete tu doslova ochutnat celý svět. Od ghanské speciality z melounových jadýrek a špenátu až po bangladéšský dezert připomínající sladkou mozzarellu.
Co frčí na londýnské jedlé scéně? Tradice i novátorská divočina! BBQ z motorky i kavárna zbudovaná z bývalého pisoáru.
Nedávno jsem tu psala o své praxi v londýnské masožravé restauraci St. John. Nutně jsem si musela vyzkoušet i práci v jejich cukrárně. A to bylo jiný maso.
Esence toho nejlepšího, co byste si neměli v Londýně nechat ujít. Kam na snídani i večeři. Na kávu i drink.
Kateřina Jacques Bursíková jako první Češka vystudovala londýnskou kulinární akademii Le Cordon Bleu. Jaké to bylo?
Týden v londýnské restaurací vyhlášené masovými specialitami a tradiční britskou kuchyní by se dal shrnout takto: plno volovin a prasáren.
Ne, nebudu tu psát o profláklém Borough Marketu. Zavedu vás na jiná místa, která stojí za to ochutnat.
Jaká je práce ve vyhlášeném londýnském podniku? Lenka Požárová to vyzkoušela na vlastní kůži.