Co koupit dědovi a babičce k Vánocům? Jídlem nezarmoutíte, ba naopak!

23. listopadu 2023
Jídlo je vděčným dárkem – potěšíte jím každého člena rodiny, stačí správně vybrat. Navíc nemusí jít o vyloženě „jedlé“ dárky. Darujte gastronomický zážitek, vzdělání nebo designový kousek do kuchyně!

Ranní ptáče na snídani doskáče

Večer chodí spát „se slepicemi“, ráno jsou na nohou od kuropění. Vystihuje tento popis i vaše prarodiče? Pošlete je na opulentní snídani do prvorepublikové cukrárny Myšák! Snídaně tu podávají každý všední den již od 8:00.

Ve snídaňovém menu se nabízejí vejce nahniličko do skla sypaná čerstvou pažitkou, plněné chlebíčky z odpalovaného těsta, domácí croissanty s máslem a marmeládou nebo třeba párky s křenem a hořčicí. Nejlepší způsob, jak začít den – vsadíme se, že babi s dědou samým těšením ani nebudou moct dospat!

View post on Instagram
 

Kvalitní maso na rodinné grilovačky

Kdo je připraven, není zaskočen! A na začátku chatařské a zároveň grilovací sezony to platí obzvlášť. Potěšte své blízké dárkovou poukázkou do řeznictví Naše maso, kde pořídí výtečné steaky a hamburgery na gril a samozřejmě i kvalitní buřty na opékání na ohni.

V řeznictví seženou také maso na poctivé domácí vaření, farmářské mléčné výrobky a vejce i čerstvé pečivo. Částku, na kterou je kartička nabitá, přitom není nutné vyčerpat najednou, jde to i postupně. Jak je libo!

Tip: Pokud máte v rodině vášnivého milovníka uzenin, nadělte mu pod stromeček .

View post on Instagram
 

Nedělní obědy? Do originálních talířů!

Pyšní se vaše rodina sadou cibuláku? Legendární nádobí s cibulovým vzorem je po desetiletí symbolem svátečních obědů, při kterých se u jednoho stolu sejde i širší příbuzenstvo.

V Lokálu tento proslulý porcelán pojali po svém – přizvali ke spolupráci výtvarníka Martina Kubáta a on stvořil hravou variaci na tradiční modro-bílé talíře. Rozšiřte rodinnou sbírku o designové kousky – o zábavu nad nedělní svíčkovou bude rázem postaráno!

Po obědě šťopička na slehnutí

Nejeden z nás převzal od svých prarodičů a rodičů zvyk dát si po dobrém jídle trošku ostřejšího alkoholu „na dobré trávení“. Koření obsažené v anýzovce, kmínce a dalších kořeněných likérech má skutečně tu moc aktivovat a povzbudit zažívání, ovšem ve skutečnosti hraje „zdravotní“ sklenka kořalky hlavně roli panáčka rozveselováčka. Nejspíš i proto v mnoha domácnostech tento příjemný rituál přetrvává.

Milovníkům nahořklých životabudičů nadělte český bylinný fernet ze společné dílny restaurace U Kalendů a destilatérů Rudolfa Jelínka. Celý rok dozrával v sudech po americkém bourbonu, a tak je sladší a jemnější.

Na vánoční odpolední popíjení u tácu s cukrovím se zase hodí nostalgicky chutnající vaječňák Věneček nebo likér Větrník plný karamelu, griliáše z piemontských lískových oříšků, fermentované vanilky a kávy, kterou speciálně pro cukrárnu Myšák praží v liberecké pražírně Nordbeans.

View post on Instagram
 

Zpátky do školy!

Baví vaši rodinu trávit čas v kuchyni? Dopřejte jim inspiraci v podobě některého z kurzů, které pravidelně pořádají v místě pro vzdělávání a inovace UM. Přiučí se spoustu nového, a ještě se u toho dosyta najedí a dobře napijí!

Tamní lekce vedou zkušení profíci a jsou určeny všem, kdo hoří pro gastronomii. Naučí se krájet jako šéfkuchař, zjistí, jak na sladké a kynuté z Esky, odhalí pravidla přípravy domácích uzenin, vypálí z tanku pivo jako křen, případně se zdokonalí , aby chutnala jako z kavárny. A to není zdaleko všechno – kurzy jsou opravdu rozmanité!

View post on Instagram
 

Darujte společně strávený čas

Nic nepotěší rodiče a prarodiče víc než čas strávený s vlastními dětmi a vnoučaty. Darujte svým blízkým společný zážitek ukrytý v dárkové kartě! Nabít ji můžete na jakoukoli částku, anebo přímo na hodnotu jejich oblíbených zážitků v Ambiente.

Milovníky italské kuchyně potěšíte neomezenou degustací v Pizze Nuově, masožravci si naplno užijí churrasco v Brasileiru a zase úplně jiným způsobem je unikátní je několikachodová večeře v restauraci Štangl.

Tip: Sháníte dárek na poslední chvíli? Dárková poukázka dle vašeho výběru vám v e-mailu přistane na pár kliknutí.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.