Dolce vita! Vánoční dárky pro milovníky sladkého

21. listopadu 2023
Sladké rádi mlsají i pečou? Není den, kdy by si nedali alespoň kostičku čokolády? Pokud máte ve svém okolí ultimátního milovníka sladkostí, čtěte dál.

Sladká snídaně

Ráno dělá den, a v tomhle případě to samozřejmě jistí sladká snídaně. Co třeba marmelády z Esky? Vybírat můžete z mnoha příchutí i velikostí – mezi nejoblíbenější patří jahodová nebo meruňková. Kdo chce žít trochu zdravěji, určitě si k snídani nebo svačině rád vychutná granolu. Skvělou mají u Kalendů nebo v bistru Bjukitchen – tu pořídíte i v klubu Ambiente. A kdyby snad granola byla málo sladká, dá se k ní přidat oříškové máslo. Váháte, které vybrat? Pořiďte degustační set Big Boy, a máte vyřešeno!

View post on Instagram
 

Dezerty

Až dojde na sladkou tečku po obědě, je fajn mít po ruce nakládané ovoce z Esky, kokosky, máslové sušenky, perníčky nebo třeba pusinky z Myšáka. A čím to všechno zapít? No přece likérem Věneček!

A co takhle čokoládová degustace? Chcete ochutnávat čokoládu jako pravý degustátor, dozvědět se něco nového, a ještě se u toho pobavit? Dárkový balíček od Ajaly obsahuje čokolády oceněné v prestižních čokoládových soutěžích. Třeba na International Chocolate Awards a světové soutěži potravin Great taste, přezdívané také jako gastronomický Oskar.

View post on Instagram
 

Ať si každý vybere sám

Nejste si jisti, co vaši cukromilci ocení nejvíc? Pak je obdarujte dárkovou poukázkou – na výběr je hned několik sladkých variant. Co třeba Degustace dezertů v Myšákovi, Snídaně v Myšákovi pro dva nebo Snídaně pro dva v Café Savoy?

Karta Ambiente je nabitá na libovolnou hodnotu – ideální dárek pro nerozhodné nebo náročné kamarády a rodinné příslušníky. Dárkové boxy plné sladkých dobrot nabízí například Šufan. Jejich výběr toho nejlepšího obsahuje kromě jiného ořechovou granolu, kokosová hnízda či lískoořechové máslo se 70% bio čokoládou.

Tip: Berou vaše děti babička s dědou rádi do Myšáka a s chutí si tam zajdou i sami? S kartou Senior dostanou v Myšákovi černou kávu zdarma a na jídlo budou mít slevu 20 %. Kartičku vám na počkání ochotně vystaví v klubu Ambiente v Burzovním paláci.

View post on Instagram
 

Pro nadšené cukráře

Poukázka na tematický „sladký“ kurz udělá radost každému, kdo je odhodlán zkoušet nové recepty a pilovat své dovednosti. Už koncem ledna pořádá školicí centrum UM kurz Sladké a kynuté z Esky. Na ty, kdo mají raději samostudium, jsou připraveni v klubu Ambiente. V prodeji tu mají třeba kuchařku populárního cukráře Josefa Maršálka Moderní česká cukrařina a pro pokročilé je tu Chocolate Bible od známé francouzské školy vaření Le Cordon Bleu.

Srdce ze zlata

A nakonec něco pro ty, co mají dobré srdce a chtějí svým mlsáním prospět druhým. Třeba pozvěte na oběd někoho, kdo to opravdu ocení a kdo to v životě neměl jednoduché. Poukázky na Oběd pro dalšího putují do neziskovek, které pomáhají lidem bez domova, samoživitelkám a seniorům. Anebo letos nakoupíte sladké dárky v rámci benefiční akce Cook2help?

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.