Food merch. Které podniky můžete podpořit od hlavy k patě?

11. prosince 2023
Foto: Kateřina Antoš
Hodila by se vám pěkná plátěná taška na vaše oblíbené dobroty? Nebo snad pytlík na chleba, který máte ze všech nejraději? Anebo je libo spíš tričko či hřejivá mikina, aby bylo na první pohled jasné, kde rádi jíte a pijete? Žádný problém, výběr je bohatý!

Mr. HotDog

Po kolekci mikin a triček pro malé i velké přišlo letenské bistro s rozšířením merche – s propracovanou ilustrací odkazující k oblíbené akci Eating Contest. V párkovém merchi však nechybějí ani klasická týmová trička a samozřejmě ani kšiltovky. Svůj nový outfit si vyzvedněte přímo v Mr. HotDogu.

View post on Instagram
 

Winegeek

Jak by mohl vypadat merch ve vinotéce, kde se specializují na naturální vína? Úplně stejně! I místní trička totiž obsahují minimum chemie, zato maximum radosti. Navrhl je letenský ilustrátor Viktor Svoboda, jsou vyrobena z vysokogramážní ekologicky certifikované bavlny, ušity na Slovensku a barveny v Česku. K dostání jsou v obchodě Winegeek i v jejich e-shopu, a to v bílo-oranžovém a černo-bílém provedení.

View post on Instagram
 

Slice Slice Baby

A teď něco pro milovníky pizzy! Kateřina Jakusová si nedávno otevřela bistro Slice Slice Baby a kromě italské pochoutky tu pořídíte i trička nebo plátěné tašky s motivem pana pizzáka s logem Slice Slice Baby. Jsou z přírodní fairtrade bavlny a moc příjemné!

View post on Instagram
 

Ambiente

Ani Ambiente nezůstává s kolekcemi pro své hosty pozadu. Týmová trička i kšiltovky mají v pivovaru Dva kohouti i ve vedlejším Bufetu a také v pivním baru Pult. Naše maso zase nabízí zástěru s koženým popruhem, zatímco tašku s logem své oblíbené restaurace koupíte U Kalendů i v Kantýně. Eska si nechala ušít pytlíky na chleba či bílé pečivo, které zabraňují zbytečně rychlému okorání, zapaření a plesnivění. A trička nebo ponožky z Lokálů jste už zahlédli?

View post on Instagram
 

Brasileiro U Zelené žáby letos slaví 20. narozeniny – a oslavy se nesou ve velkém stylu. Pro všechny, kdo týmu ze Žáby fandí, byl založen pomyslný fotbalový klub FC Brasileiro a k této příležitosti vznikla limitovaná edice fanouškovského merche v brazilském designu – ulovte si fotbalový dres, šálu, kšiltovku, osušku nebo deštník. Vamos, Brasileiro, vamos!

Mama Coffee

Oblíbený řetězec kaváren oslavil už 15. narozeniny – a to si žádá týmový merch! Za tu dobu název značky zlidověl a lidé kavárně neřeknou jinak než Mamáč. Pokud jste příznivci kšiltovek, mrkněte na jejich e-shop.

View post on Instagram
 

Industra Coffee

Narozeninový merch si nadělila také brněnská (a teď už i pražská) Industra. Fanoušci kavárny a dobře upražené výběrovky uvítají trička s rozpustilými kávovými třešněmi nebo limitovanou edici, kterou si podnik nechal ušít k desátému výročí – z kvalitní bavlny a se sítotiskem od HW prints.

View post on Instagram
 

Point Bar

Populární bar se přesunul z Betlémského náměstí na náměstí Franze Kafky do krásných prostor – a změnu oslavili i novým merchem. U obsluhy na baru se ptejte po červeno-bílých tričkách, na kterých se samozřejmě skví podobizna slavného spisovatele.

View post on Instagram
 

Rebel Bean

Brněnští pražiči kávy jsou rebelové a nebojí se to dát najevo. Přihlaste se k nim jejich merchem – pod stromečkem se bude zvlášť vyjímat minimalistický kulich. Radost ale uděláte i s kšiltovkami, které mají v několika designech a barvách. Skejťákům pořiďte novou skate desku. V e-shopu najdete taky dobročinné dárky z chráněné dílny Práh Brno a koupí kávového pytle přispějete na výzkum rakoviny varlat.

Café Jen

Řekněte to mikinou a zajděte si na kafíčko nebo batch brew. Mikiny s nápisem v několika barvách a střizích na vás čekají v e-shopu Café Jen a jsou stejně minimalistické, a přitom roztomilé jako tahle útulná kavárna ve Vršovicích. Vezměte si je třeba na některý ze zdejších vyhlášených brunchů.

View post on Instagram
 

Goodlok

Jste fanoušky freshů, shotů na imunitu, kombucha nápoje, tibi limonád – zkrátka všech zdraví prospěšných drinků? Pak patříte do trika a mikiny z Goodloku! Zepředu je design minimalistický, zatímco potisk na zádech říká všechno! Your Juice Is a Magic Formula Soul!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.