Honza Zima: Bistra, hospody a dva tipy na výlet za Prahu

12. září 2022
Autor:
Před lety pomáhal rozjíždět sociální sítě Ambiente. Dnes můžete jeho rukopis vidět na sítích hned několika Ambi restaurací, mimo jiné michelinské La Degustation či restaurace U Kalendů, anebo jeho fotky nalistovat v celé řádce tuzemských lifestylových časopisů. Rád jezdí na dlouhé výlety na kole, skejtuje, miluje pizzu, plzeňské pivo, chataření, a ze všeho nejvíc svou ženu Anetu.

Restaurace Na Urale

Ural najdete na Puškinově náměstí v Bubenči, kde bydlím. Často sem chodím na obědové nabídky a čepují tady skvělé pivo. Když jdu v Praze na plzeň jinam než do Ambiente, tak tady je to jistota.

Restaurace U Veverky

Sem chodím primárně na pivo jen na stojáka, protože to mám po cestě z tramvaje domů. Pivu věnují extrémní péči a v jeho kvalitě si směle konkurují s předešlou hospodou na šestce.

Lokál Nad Stromovkou 

Tohle je můj nejoblíbenější Lokál. Jsem tu několikrát týdně, často tady zakončujeme cyklistické výlety a mám tu i štamgastský půllitr. V létě je ideální sedět venku na zídce nebo v parku, v zimě zase máme svoje zaručené místo pod kancem. Je tady prima parta zaměstnanců a vždycky nám s úsměvem najdou místo.

La Forme Bakery v Bubenči 

Tady mají vynikající sladké pečivo a kafe. Chodíme sem hlavně na pain au chocolate!

An Dejvice 

V současné době je to asi moje nejoblíbenější vietnamská restaurace v Praze. Doporučuju vegetariánské bum bo nam bo s tofu (bohužel si nepamatuju správný vietnamský název, haha) – jedno z nejlepších jídel, která jsem poslední dobou jedl.

U Kalendů

U Kalendů je srdcovka – miluju lidi, kteří tam pracují. Starám se jim o sociální sítě, takže jsem tam několikrát týdně a klidně se sem vypravím přes celé město pro chleba, za mě je totiž bezkonkurenčně nejlepší v Praze. Z jídel mám nejradši grundle, rajčata se straciattelou a kuře Kyjev. Když nad tím tak přemýšlím, U Kalendů je asi můj vůbec nejoblíbenější podnik!

View post on Instagram
 

Mr.HotDoG & Big Smokers

Obě restaurace vlastní kamarád Tomáš Oujezdský, kterému taky pomáhám se sociálními sítěmi, takže jsem tam hodně často. Není to jídlo, které bych si dopřával každý týden, ale když dostanu chuť na maso nebo nějakou prasárnu, jdu sem. Doporučuju Taco Thursdays v Big Smokers a taky jejich křídla – podle mě jsou nejlepší v Praze. V blízké budoucnosti navíc chystají další restauraci, ale zatím je to prý tajné.

View post on Instagram
 

Pasta Fresca 

Sem chodíváme s Anetou na rande. Romantika je zaručená, navíc tu pracuje skvělý personál a těstoviny nikdy nemají chybu. Doporučuju neodpustit si nakonec tiramisu.

Ronin Coffee Spot 

Když už se někdy objevím na Vinohradech, rád zajdu za kamarádem Borisem do Ronina. Dělá výborné kafe, vždycky si s ním dobře pokecáte a koupíte tady sladké pečivo z Kusu koláče. 20. 9. mají narozeniny – všechno nejlepší!

Pop-upy: Slice Slice Baby a Langoše Fry Day 

Doporučuju sledovat jejich instagramy, protože Kateřina Jakusová dělá bezvadnou pizzu a Jirka Horák s Tomášem Valkovičem (mimo jiné) zase perfektní langoše. Nenechte si ujít jejich pop-upy – vždycky stojí za to!

View post on Instagram
 

Skatepark na Výstavišti 

Jelikož dlouhé roky skejtuju, trávím hodně času ve skateparcích. Výstaviště mám kousek od domu, ale doporučuju i nový skatepark v Řeporyjích. Sice je trochu z ruky, ale právě ho dokončili moji kamarádi z U/U Studia a rozhodně stojí za výlet.

——————

Mimo Prahu

Hospoda U Věže v Dobřichovících

Místo, které vlastní moji kamarádi Jirka s Helenkou, je jasný důvod k výletu vlakem nebo na kole. Mají jednu z nejlepších plzní vůbec a jejich sekanou v housce musíte vyzkoušet. Často tady pořádají koncerty, pop-upy nebo promítání filmů. Zkrátka se tu pořád něco děje!

 

Pizza Metro Černošice 

Pizza, která stojí za cestu vlakem za Prahu! Mají otevřeno jen v pátek a sobotu, někdy je tu fronta, ale vyplatí se počkat. Určitě jedna z mých nejoblíbenějších pizz.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.