Martin Blum a Iva Burkertová: Městské tipy pro požitkáře

21. srpna 2022
Martin provádí turisty Prahou společně s Taste of Prague. Iva je módní návrhářka. Mají malého syna Tonyho a domek v Portugalsku. Milují jídlo, vaření a hodně cestují. Když ale zrovna přebývají v Praze, užívají si ji naplno. Ať už sami, nebo se synem.

Nhà h a i hành

Kromě Sapy je tohle nejvíce autentická restaurace u nás v okolí, kde vaří pravou domácí vietnamskou kuchyni, a navíc udržitelně. Vietnamské jídlo je naše nejoblíbenější a máme na něj chuť vždycky.

View post on Instagram
 

Trikolonial

Jeden z mála podniků na Smíchově, kde mají kvalitní potraviny. Po procházce sem chodíme na kafe, naturální vína a sekanou v housce. 

Café Savoy

Tady míváme rande a po delších cestách si tu vždycky rádi dáme opravdu dobré české jídlo, které nám v zahraničí chybělo. Milujeme zdejší tatarák, ovocné knedlíky a šéfkuchaře Františka. 

Winegeek

K Marku Jeličovi do Winegeeku na Heřmaňáku chodíme mimo jiné na degustace naturálních vín a pravidelně si objednáváme jeho vína domů.

View post on Instagram
 

Sansho

Sansho je asi naše nejoblíbenější asijská restaurace v Praze. Jejich degustační menu je vždycky perfektní a bůček s melounem je jeho vrchol. Restaurace má taky krásnou zahrádku s výhledem na Petrské náměstí. Je to příhodné místo na romantický večer i rychlý oběd. Rád se tu stavím, než jdu na túru s turisty. 

Petřín

Když vyrazíme s Tonym na procházku, vždycky to vezmeme přes Loretánské náměstí a absolvujeme malou pražskou zoo. U Černého vola se zastavíme na jednoho kozla, pak na chuťovku v Kuchyni na Hradě, na další pivo U Hrocha a přes Kocoura pokračujeme až do Bílé kuželky. Tony to pak ještě chce protáhnout přes Karlův most ke Zlatému tygrovi, ale záleží na Ivě, jestli nám to dovolí.

Holešovická hala 22 a vietnamská restaurace Tràng An

Několikrát týdně tu nakupujeme sezonní ovoce a zeleninu. Skoro vždycky se zastavíme ve vietnamské restauraci Trang An v tržnici – buď na klasické pho, nebo na grilovaný bůček bun cha, případně na kapří polévku bun ca.

Alf & Bet 

Tuhle kavárnu milujeme kvůli chlebu, kávě i atmosféře. Když už vytáhneme auto a jedeme na výlet, stavíme se tu pro dobroty s sebou a rovnou si dáme i snídani. 

Martinovy extra tipy:

Onesip Coffee

Moje nejoblíbenější kavárna – malinký prostor s nejlepší obsluhou a kávou. Vždycky tam zajdu před túrou s Taste od Prague a beru si zrnkovou kávu od Candycane Coffee na doma.

Bokovka + Naše maso

Naše maso miluju už od doby, kdy jsem tady pracoval. Večer si sem skočím pro tatarák nebo sekanou a obvykle si to vezmu vedle do vinárny Bokovka. Je tam totiž nejlepší výběr vín, parádní obsluha a posezení na nejkrásnějším dvorku v Praze. Když chcete trochu lehčí večer, místo tataráku vsaďte na zdejší sýrová prkénka.

View post on Instagram
 

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.